Azerbaycan'da Kurban Bayramı'na Denk Gelen Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öne Alındı

Azerbaycan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi, Kurban Bayramı ile aynı tarihe denk geldiği için öne alındı.

Azerbaycan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi, Kurban Bayramı ile aynı tarihe denk geldiği için öne alındı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 9 Ekim 2013 tarihinde yapılacak.

Azerbaycan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) bugün yaptığı toplantı sonrası seçim tarihinin öne alındığını duyurdu. Basına açıklama yapan YSK Başkanı Mezahir Penahov," Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceği tarih anayasada açıkça belirtilmiş. Anayasada cumhurbaşkanının görev süresinin sona erdiği yıl içerisindeki Ekim ayının üçüncü haftasının Çarşamba günü seçimin yapılması gerekiyor. Söz konusu olan tarihin 16 Ekim'in Kurban Bayramı olmasından dolayı, kurul üyelerinin ortak kararıyla bu tarihi öne alarak seçimleri 9 Ekim'de yapmaya karar verdik." dedi.

Azerbaycan kanunlarına göre YSK'nın seçim tarihini ilan etmesinden sonra parti veya gruplar adaylarını belirliyor. Belirlenen adaylar kendi taraftarlarından belirli sayıda adaylığını tasdikleyen imza ile YSK'ya müracaat ediyor. YSK aday adayının başvurusunu kabul ederek onay verdikten sonra cumhurbaşkanlığı için aday kabul ediliyor.
Yeniden cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağı bildirilen Yeni Azerbaycan Partisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yapılan kamuoyu yoklamalarında açık ara önde gözüküyor.














CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri