Azerbaycan'da Kurban Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

Azerbaycan'da yarın kutlanacak Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Başkent Bakü'nün çeşitli yerlerinde kurulan hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Yerleri önceden Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen pazarlarda...

Azerbaycan'da yarın kutlanacak Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Başkent Bakü'nün çeşitli yerlerinde kurulan hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Yerleri önceden Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen pazarlarda fiyat artımının önüne geçilmesi için denetimler de arttırıldı.

Pazara gelen hayvanları muayene ettiklerini dile getiren veteriner Bahışeli Seferov, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, hastalık ihtimali olan kurbanlıkları denetimlere tabi tuttuklarını bildirdi. Seferov, sağlık denetimlerinin ardından hayvanların kesimine izin verdiklerini söyledi.

Pazara kurbanlık almak için gelen Süleyman Azizov da Cihan'a yaptığı açıklamada kurban fiyatlarının çok yüksek olmadığını aktardı.

Yaklaşık üç senedir Bakü'de yaşadığını dile getiren Türkiye vatandaşı Hasan Türkoğlu ise Azerbaycan'da kendini evindeki gibi hissettiğini belirtti. Türkoğlu, Kurban Bayramı'nı Bakü'deki komşularıyla, Azerbaycanlı ve Türkiyeli arkadaşlarıyla beraber kutlayacaklarını söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kutlama mesajı yayınladı. Aliyev mesajında, "Mübarek Kurban Bayramı günlerinde dünyada yaşayan tüm soydaşlarımıza samimi tebriklerimi iletir, ailelerinize mutluluk, sofralarınıza bol rızık ve hayır diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan'da yarın kutlanacak Kurban Bayramı çarşamba gününe kadar devam edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri