Azerbaycan'da Elma Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Azerbaycan'ın elmaları ile ünlü Guba ilçesinde gerçekleştirilen bağ bozumu ve 'Elma Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Azerbaycan'ın elmaları ile ünlü Guba ilçesinde gerçekleştirilen bağ bozumu ve 'Elma Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler, Vali Mübariz Ağayev'in festival dolayısıyla şehre gelen çevre illerin valileri, milletvekilleri, çeşitli ülkelerin büyükelçileri, davetliler ve çok sayıdaki vatandaşlara yaptığı konuşma ile başladı

İlçeye bağlı köylerin, folklor, dans ve spor gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen geçit töreniyle devam eden etkinlikler, uzun süre alkışlandı. Geçit törenine katılan yöresel kıyafet giymiş müzik grupları ise çaldıkları halk müziği parçaları ile büyük beğeni topladı.
Töreni izlemeye gelenler, araçlarda sergilenen bir ok elma çeşidini görme imkanı bulurken elmalarla süslenen eski model bir araba izleyenlerin ilgi odağı oldu.

Modern dans gruplarının da gösteriler sunduğu etkinlikte yöresel tatlarda unutulmadı. Bölgenin yemekleri börekleri ile birlikte elma temalı hazırlanan birçok tatlı da davetlilerin beğenisine sunuldu. Törenlerin yapıldığı meydanın yeşil alanlarına elmalarla Azerbaycan motifleri resmedilirken elma dilimleri ile yapılan eserler görenleri hayretler içerisinde bıraktı.
Etkinliklerin sonunda Vali Ağayev, davetlilere ilçede yetiştirilen elma türleri konusunda bilgi verdi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri