Azerbaycan'da Eğitim Ve Kariyer Planlama Fuarı Düzenleniyor

Azerbaycan'da Uluslararası Eğitim ve Kariyer Planlama Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Azerbaycan'da Uluslararası Eğitim ve Kariyer Planlama Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. 18 ülkeden 108 firmanın katıldığı fuarın açılış törenine başta Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikail Cabbarov olmak üzere milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Fuarın temsili açılış kurdelesini kesen Bakan Cabbarov yaptığı konuşmada, hızla gelişen ülke ekonomisine paralel olarak eğitimli, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyaca dikkat çekti. Cabbarov, bakanlık olarak bu ihtiyacı gidermek adına birçok uluslararası kurumlarla işbirliği kurduklarını ve eğitimli kadroların hazırlanması konusuna özel önem verdiklerini ifade etti.

Daha sonra fuarı gezen Cabbarov ve beraberindekiler, stantlarda tanıtımı yapılan eğitim kurumları ve eğitim ekipmanları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Basına açıklamalarda bulunan Mikail Cabbarov, fuarın Azerbaycan'da faaliyet gösteren eğitim kurumlarının da ürünlerini dünya piyasasına çıkarma, en azından farkı görme fırsatı vereceğini bildirdi.

Fuarda Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi (AUEM) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren, katılımlarındaki amacın uluslararası seviyede verdikleri eğitimi ziyaretçilere göstermek olduğunu söyledi. Özeren, fuara katılımlarının eğitim adına yaptıkları işleri anlatmanın yanı sıra kendileri ile eşdeğer konumdaki diğer firmaları da tanıma fırsatı sunacağını söyledi. Kendilerini konumlandırma adına diğer firmaları tanımanın öneminin altını çizen Özeren, fuarda okullarında kullandıkları son sistem eğitim araçlarını sergileme fırsatı bulacaklarını da bildirdi.

Eğitim ve Kariyer Planlama Fuarı'na İngiltere, İspanya, Macaristan, Kanada, Polonya, Rusya, Güney Kore, Ukrayna, Litvanya, Gürcistan, Belarus ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen eğitim kurumları ile eğitim ekipmanı üreten firmalar katılıyor. Bu yıl 7.'si yapılan fuar 3 gün devam edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri