Azerbaycan'da Bilişim Teknolojileri Konferansı Başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 7. Bilişim Teknolojileri Konferansı (AICT2013) başladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 7. Bilişim Teknolojileri Konferansı (AICT2013) başladı. Konferansta 26 ülkeden 150'den fazla akademisyen 3 gün süresince sektörün problemlerini masaya yatıracak.

Konferansa katılmak amacıyla Bakü'ye gelen akademisyenler programlarına ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in mezarını ziyaretle başladı. Daha sonra konferansın açılışı ve ilk gün oturumlarının yapıldığı Bakü Devlet Üniversitesine(BDU) geçtiler.

Konferansın açılış konuşmasını yapmak amacıyla kürsüye gelen BDU Rektörü Abel Muharremov katılımcılara teşekkür etti. Muharremov konferans süresince yapılacak sunumlarla geçen 6 konferansta olduğu gibi söz konusu sektörle ilgili önemli bilgi paylaşımları olacağına emin olduğunu bildirdi. Konferansın organizasyon ortağı olan Kafkas Üniversitesinin Rektörü Prof Dr Ahmet Saniç'te yaptığı konuşmasında bilişim teknolojilerinin 0 ve 1 rakamlarının matematiksel olarak farklı dizilişlerinden kaynaklandığını bildirdi. Saniç,” insan vücudumuzun da iletişim konusunda benzer kodlar kullandığına dikkat çekerek '' Ben şuna inanıyorum biz tabiatı daha iyi incelersek kâinattaki sırları elde edebilir ve bunları hayatımıza tatbik edebiliriz''dedi.
Cihan Haber Ajansı(Cihan) mikrofonlarına konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof Eşref Adalı iletişim ve bilişim konularının dünyanın her yerinde en güncel konular olduklarını söyledi. Prof Adalı, ''İnşaat mühendisi diyorsunuz inşaatı yapmakla uğraşıyor. Makine mühendisi makine, ama bilişim bunların hepsine alt yapı sağlıyor. İletişim ve bilişim teknolojileri olmasa diğer teknolojiler gelişemiyor o bakımdan çok önemli'' dedi.

Cihan'a açıklamalarda bulunan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ahmet Saniç ise Türkiye ve Azerbaycan'da bilişim teknolojileri konusunda faaliyette bulunun çok sayıdaki şirket olduğunu söyledi. Saniç, ''Amacımız iki ülkedeki şirketleri birbirine nasıl yardım ettirebiliriz? Bunların üzerinde çalışmalar devam edecek'' dedi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Levent Akın'da Cihan'a yaptığı açıklamada konferansa ikinci kez katıldığını ve söz konusu konferansın sektör açısından çok faydalı olacağına inandığını ifade etti. Akın ''Konferans gittikçe gelişiyor çokta yararlı bildiriler hazırlandığını gördüm ve bölge için çok yararlı olacağını düşünüyorum ''dedi.

Konferans süresince iletişim ve bilişim teknolojileri ile ilgili; veri yönetimi, verilerin değerlendirilmesi ve mühendisliği, siber güvenlik, iş yönetim ve ekonomi, devlet hizmetleri ve bilim, sosyal ve insani araştırmalar gibi önemli konuların müzakere edileceği bildirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri