Azerbaycan'da 'Asan Hizmet' İle Devlet Halkın Ayağına Gidiyor

Azerbaycan'da devletin halka daha hızlı, şeffaf ve bürokrasiden arındırılmış hizmet vermek amacıyla kurulan Asan Hizmet, özel donanımlı otobüslerle hizmeti halkın ayağına götürüyor.

Azerbaycan'da devletin halka daha hızlı, şeffaf ve bürokrasiden arındırılmış hizmet vermek amacıyla kurulan Asan Hizmet, özel donanımlı otobüslerle hizmeti halkın ayağına götürüyor. Halkın direkt hizmet aldığı devlet kurumlarının adeta mini şubeleri olan Asan Hizmet, büyük ilgi görüyor. Tek çatı altında hizmet veren uygulamasının halkın ayağına gitmesi ise büyük lütuf şeklinde algılanıyor. Uygulama sayesinde ülkenin en ücra köşelerine dahi hizmet mobil olarak taşınıyor. İşlemlerini yaptırmak amacıyla şehre gidemeyen halk, seyyar uygulama ile 9 devlet kurumunun 25 farklı işlemini kısa sürede rahatlıkla yapıyor

Türkiye'de modifiye edilerek getirilen otobüslerle, evlilik işlemlerinden nüfusa, trafikten noter işlemlerine, vergi, maliye, banka, sosyal güvenlik, tapu- kadastro, hukuk müşavirliği, sigorta, yeminli mütercimlik ve yabancılar için oturum işlemleri gibi birçok hizmet verilebiliyor.

Mingeçevir ilçesine gelen 'Asan Hizmet' otobüsü ilçe sakinlerinin ve etraf köylerden gelen halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Otobüsün yanında kurulan çadırda kayıtları tutulan ve sırayla otobüse girerek işlemlerini yaptıran halk, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kimisi biyometrik fotoğraf çektirerek pasaport aldı, kimisi de geçerlilik süresi biten ehliyetini yeniledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan)açıklamalarda bulunan Abuzer Memmedov , halkın devletten beklediği her türlü hizmeti seyyar uygulama ile rahatlıkla aldığını söyledi. Asan Hizmet kurumunun halkla ilişkiler sorumlusu Anar Hüseyinov da Cihan'a açıklamasında uygulamanın başladığı son altı ayda 17 merkezde 31 ilçeden halka hizmet verildiğini bildirdi. Hüseyinov, söz konusu otobüsün 21 Kasım tarihine kadar Mingeçevir ilçesinde bulunacağını ve seyyar uygulamadan son 6 ayda 45 bin istifade ettiğini söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri