" Azerbaycan Ve Türkiye Birlikte Üçüncü Ülkelere Yatırım Yapmalı"

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, artık Azerbaycan ile Türkiye'nin birlikte üçüncü ülkelerde yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, artık Azerbaycan ile Türkiye'nin birlikte üçüncü ülkelerde yatırım yapması gerektiğini söyledi. Coşkun, iki ülkenin bir çok konuda olduğu gibi ekonomik anlamda örnek birliktelikler de kurabildiğini vurguladı. Basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Coşkun, ülkeler arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz yıl verilerine göre 4 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Coşkun söz konusu rakamın yüksek olduğunu fakat yeterli görmenin mümkün olmadığını bildirdi.

2013 yılı ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Coşkun, geçtiğimiz yıla göre bu yılki rakamların yaklaşık yüzde 20 oranında daha iyi olacağının öngörüldüğünü bildirdi.
Coşkun sözlerine şu şekilde devam etti; ''Her iki ülkenin büyük ekonomik potansiyeli var ve gün geçtikçe gelişiyor. Önemli olan Türkiye ve Azerbaycan ekonomilerinin birbirini destekleyerek gelişmesi ve Türkiye'deki tecrübeyi ekonomik katma değer olarak Azerbaycan'a, sizin ülkenizdekinin ise Türkiye'ye aktarılmasıdır. Bana göre en önemli konu tedrici olarak iki ülke potansiyelinin üçüncü ülke pazarlarında işbirliği şeklinde boy göstermesi olacaktır ki bu da ticari ilişkilerimizin gelişmesini sağlayacaktır.''

Büyükelçi Coşkun Türkiyeli iş adamlarının Azerbaycan'daki yatırım hacminin 7 milyar doları geçtiğini söyledi. Coşkun, Türk yatırımcıların her koşulda özellikle orta ölçekli yatırımcının dünya pazarlarında kendisine alan oluşturduğunu bu potansiyelin Azerbaycan'da da gelişmesi için çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri