Azerbaycan-türkiye Siyasi Güvenlik Spekülatifleri Masaya Yatırıldı

Başkent Bakü'de bulunan Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde (ADA) Türkiye ve Azerbaycan arasındaki siyasi güvenlik spekülatifleri masaya yatırıldı. Azerbaycan'da 'Türkiye Haftası' etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, iki ülke...

Başkent Bakü'de bulunan Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde (ADA) Türkiye ve Azerbaycan arasındaki siyasi güvenlik spekülatifleri masaya yatırıldı. Azerbaycan'da 'Türkiye Haftası' etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, iki ülke düşünce kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıya Türkiye'den katılan Strateji Araştırma Merkezi(SAM) Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu söyledi. Usul, '' İstikrarsızlık unsurlarının son derece hızlı geliştiği uluslararası arenada söz konusu ilişkiler güvenlik sağlayıcı unsur taşımaktadır.''dedi.

Azerbaycan Strateji Araştırma Merkezi(SAM) Başkanı Ferhat Memmedov, iki ülke düşünce merkezlerinin her yıl bir araya gelerek, bir çok konuda fikir, bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunduğunu ifade etti.

Toplantıda; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komitesi Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye Kalkınma ve İşbirliği Ajansı(TİKA) Başkan Yardımcısı Süreyya Er ve Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan Kılıç birer konuşma yaptı.

'Türkiye Haftası' etkinlikleri ülkenin çeşitli şehirlerinde 5 Kasım'a kadar farklı oturumlarla devam edecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri