Azerbaycan, Teknoloji Fuarı "Bakutel 2013"e Ev Sahipliği Yapıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen uluslararası telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri fuarı Bakutel 2013, ziyaretçilere kapılarını açtı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen uluslararası telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri fuarı Bakutel 2013, ziyaretçilere kapılarını açtı. 28 ülkeden 300 firmanın katıldığı fuar, teknoloji meraklılarının akınına uğradı.

Bölgenin en önemli teknoloji fuarı olarak kabul edilen Bakutel'e bu yıl 15 ülke milli stantlarıyla katılırken, 13 ülkeden de çeşitli sayılarda şirketlerle katılıyorlar. Bakü sergi merkezinde organize edilen ve hafta sonuna kadar gezilebilecek fuarda ziyaretçilerin ilgisini arttırmak amacıyla çeşitli robot gösterileri yapılırken, sektörsel bazı konferans ve açık oturumlar da gerçekleştirilecek.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan şirket temsilcisi Rahmi Emir, söz konusu fuara ilk kez katıldıklarını, fuarın ilk günü olmasına rağmen yoğun ilgi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Telekomünikasyon Meslek Komitesi Başkanı Murat Dursun da Cihan'a yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Dursun gerçekleştirilen fuarların söz konusu ilişkilerin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Bu yıl 19.'su düzenlenen uluslararası Bakutel 2013 fuarı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (İTU) tarafından da destekleniyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri