Azerbaycan Sandık Başında

Azerbaycan’da halk, bu sabah cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Günün erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmak amacıyla seçim merkezlerine giden halk, uzun kuyruklar oluşturdu.

Azerbaycan’da halk, bu sabah cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Günün erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmak amacıyla seçim merkezlerine giden halk, uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkede 5 bin 491 sandıkta 5 milyon 145 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Seçimi demokrasi bayramına çevirmek amacıyla çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten Yüksek Seçim Kurulu(YSK) seçmenin oylarını rahat kullanabilmeleri adına her türlü önlemi aldı. Oy güvenliğini sağlamak amacıyla YSK tarafından seçim merkezlerine kurulan kameralar gün boyu internet üzerinden anlık yayın yapıyor. Ayrıca seçim dolayısıyla resmi tatil ilan edilen ülkede istenmeyen olayların yaşanmaması için ilgili bütün birimler de alarm durumuna getirildi.

Yasamal İlçesindeki 3 numaralı sandıkta oy kullanmaya gelen seçmeler uzun kuyruklar oluşturdu. Oyunu kullanan seçmenin sol baş parmağı mürekkeple boyanıyor. Sadece ultraviyole ışıkta görülebilen mürekkep mükerrer oy kullanımının önlenmesi adına uygulanıyor. Daha sonra oy pusulalarını alan seçmenler oylarının sandıklara atıyor. Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Sevil Aliyeva ve Vagif Kasımov isimli seçmenler, söz konusu seçimlerin şeffaf şekilde gerçekleştiğini, oylarını rahatlıkla kullandıklarını ve artık neticeleri beklediklerini bildirdiler.

Azerbaycan'daki cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi yerel saate göre 19.00'a kadar devam edecek. Seçimin sonucu ile ilgili ilk resmi açıklamalar ise 24.00'de YSK tarafından açıklanacak.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri