Azerbaycan Milletvekili Paşeyeva, Bartın’da İnsan Hakları Ödülü Aldı

Bartın’da düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül töreninde Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşeyeva’ya İnsan Halkları Ödülü verildi.     Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler...

Bartın’da düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül töreninde Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşeyeva’ya İnsan Halkları Ödülü verildi.

    Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği ve Bartın Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri, törenle sahiplerine verildi. Unesco Türkiye Milli Komisyonu’nun logo desteği verdiği programda Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Formu Dönem Başkanı Prof. Dr. Ata Atun’un başkanlığını yaptığı jüri gazetecilik ve insan hakları alanında değerlendirilen ödül programında gazeteciliğe ve Türk dünyasına katkı veren kişi ve kurumlar ödüllendirildi.

    Kırım Tatarı, eğitimci, yayıncı ve politikacı İsmail Bey Gaspıralı’nın ölümünün 100. yılı anısına Bartın’da 3 gün süren 'Dilde, fikirde, işte birlik' çalıştayının sonunda Gazetecilik ve İnsan Halkları Ödül töreni düzenlendi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve dünyanın pek çok ülkesinden üst düzey temsilciler katıldı.

    Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği ve Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan’ın sunduğu ödül töreninde konuşan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu "Kerkük, Suriye kan ağlıyor. Etrafımız kan ağlıyor. Ama maalesef biz birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü, kuvvetimizi, imanımızı birleştiremediğimiz için hep perakende çalışıyoruz. Perakende çalıştığımız için, herkes başka bir telden çaldığı için, bu saat akort tutmuyor. Akort tutmayınca da birilerinin oyunları devam ediyor. Birilerimiz de bu oyunların taşeronu olmaya, bu oyunların altında kalmaya, kanımızı akıtmaya devam ediyor. İnşallah bugün burada başlatılan güzellik, bütün İslam coğrafyasında, Türk dünyasında makes bulur ve akıtılan gözyaşları, mazlumların feryadı arşı alaya gider de Allah bu millete, bu ümmete rahmet eder ve bu oyunları oynayanların üzerine paralar ve bu güzellikler bu milletin makus tarihine döner, bizler de bir gün bu dünya üzerinde gülmeye başlarız." dedi.

    PAŞEYEVA: İNSAN HAKLARI ÖDÜLÜNÜN ÖNEMİ BÜYÜK

    Ülkesinin milli giysisi ile ödül törenine katılan ve İnsan Hakları Ödülünü Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu Dönem Başkanı Prof. Dr. Ata Atun’un elinden alan Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşeyeva’ya 'dilde, fikirde, işte birlik' diyerek bugün de tüm Türk dünyasını birlik ve eşitliğe çağıran İsmail Bey Gaspıralı İnsan Hakları Ödülü'nü aldığı için çok duygulandığını ve bu ödülün onun için çok büyük manevi önem taşıdığını söyledi. Azerbaycan Milletvekili Paşeyeva, "Ben bu ödülü bugün benim burada olmam için Azerbaycan'ın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü için canından geçen şehitlerimiz, hakları çiğnenen Kırım, Irak, Suriye, Doğu Türkistan, Kuzey Kıbrıs insanımız adına, soykırıma maruz kalan göçkünlerimiz adına, fedakarane çalışan büyük devlet adamlarımız ve aydınlar adına, güzel ülkem Azerbaycan ve güzel insanlarımız Azerbaycanlılar adına, Ermenistan'ın işgali sırasında şehit olan arkadaşlarım, tüm şehitlerimiz, gazilerimiz adına alıyorum." diye konuştu.

    Milletvekili Paşeyeva Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan’a ülkesinin bayrağını ve yerel giysisini hediye etti.

    İsmail Bey Gaspıralı İnsan Hakları Ödül töreni kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na verilen İnsan Hakları Özel Onur Ödülü’ danışmanı Prof. Dr. Ata Atun aldı. Abdülcemil Kırımoğlu, Refat Çubarov, Suriye Türkmen Meclisi, Vali Veysel Dalmaz, Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’ne İnsan Hakları ödülü verilirken Gülnar Seitvaniyeva’ya da İsmail Bey Gaspıralı Ödülü verildi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a ise Gazetecilik Destek ödülü verildi.

    Türk dünyası şiir ödülü verilen 7 yaşındaki Doğu Türkistanlı Mücahit Kaşgarlı’nın okuduğu şiir ise salonda bulunan dinleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Türk Dünyası Gazetecilik Başarı Ödülü’nün Yavuz Bülent Bakiler’e verildiği ödül töreninde 58 dalda ödül dağıtıldı.

    Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan düzenledikleri etkinlik vesilesiyle Türk dünyasının Bartın’da buluşmasında kendilerine destek veren Bartın Valiliği'ne, Bartın Üniversitesi'ne, Bartın TSO’ya ve işadamlarına teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri