Azerbaycan, Karabağ'a Giden 335 Yabancıyı "Kara Listeye" Aldı

Azerbaycan kendi makamlarının izni olmadan Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesine giden 335 yabancıyı, ''kara listeye" aldı.

Azerbaycan kendi makamlarının izni olmadan Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesine giden 335 yabancıyı, ''kara listeye" aldı.

Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, Dağlık Karabağ'a giden 335 yabancıyı kara listeye aldıklarını ifade etti. Abdullayev, ülkesinin bu konudaki tutumunun net ve değişmez olduğunu vurguladı. Abdullayev, söz konusu topraklara yapılan ziyaretlerin yasal olmadığını ve bu tarz girişimlerde bulunanların bundan sonra da istenmeyenlerin listesine ekleneceğini bildirdi.Bazı isimlerin fotoğraflarının da yer verildiği listede, kişilerin hangi ülkenin vatandaşı oldukları, Karabağ’a ne zaman ve hangi amaçla gittikleri belirtildi.
Listede aralarında; ABD, Rusya, İran, Almanya, Fransa, Danimarka ve Hollanda'nın da olduğu bir çok ülkeden milletvekili, akademisyen, sanatçı ve gazeteciler yer alıyor.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı “istenmeyen kişiler” listesinde; İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Barones Carolina Cox, Rusya Politik ve Askeri Analiz Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Şubesi Başkanı Sergey Markedonov, Rusya Devlet Duması Milletvekili Maksim Mişşenko, Rusya Devlet Duması BDT ve Hemşehriler Komitesi Başkan Yardımcısı Konstantin Zatulin, Almanya Berlin Akademisi Başkanı Eckart Stratenschulte, Fransa Ulusal Meclisi milletvekilleri François Rochebloine, Georges Colombier ve Valeriye Boyer, şarkıcı Montserrat Caballe, AB Güney Kafkasya eski Temsilcisi Peter Semneby'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlünün ismi bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri