Azerbaycan Bayrak Bayramı'nı Kutluyor

Azerbaycan'da bugün Bayrak Bayramı kutlanıyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2009 yılında imzaladığı kararnamenin meclis tarafından onanmasıyla 9 Kasım ülkede Bayrak Bayramı kabul edildi.

Azerbaycan'da bugün Bayrak Bayramı kutlanıyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2009 yılında imzaladığı kararnamenin meclis tarafından onanmasıyla 9 Kasım ülkede Bayrak Bayramı kabul edildi. Söz konusu tarih, 1918 yılında ilk bağımsızlığını kazanan Azerbaycan'ın aynı tarihte resmi bayrağı onaylamasından dolayı seçildi.

DÜNYANIN EN YÜKSEK BAYRAKLARINDAN BİRİ BAKÜ'DE
Dünyanın gönder uzunluğu en yüksek bayraklarından biri Bakü'de. Açılışı, 29 Mayıs 2010’da, yapılan ve 162 metre yüksekliği ile Guinness Rekorlar Kitabına giren bayrak direğinin, eni 35 metre, boyu 70 metre.

AZERBAYCAN'IN ÜÇ RENKLİ BAYRAĞI
Azerbaycan'ın devlet bayrağı üç eşit yatay şeritten oluşmaktadır. Üst şerit mavi, orta şerit kırmızı, alt şerit yeşil renktedir. Mavi, Azerbaycan halkının Türk kökenli olduğunu; kırmızı, çağdaş bir toplum ve demokrasi oluşturma ilkesini, yeşil renk ise İslamiyet’i simgelemektedir. Kırmızı rengin içerisinde bayrağın her iki tarafında hilal ve sekiz köşeli bir yıldız mevcuttur.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri