Ayto'dan Turizme Destek

Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nın tescillettiği "Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu" kapsamda gelen turist kafilesi, tarihî mekanları gezdi.Aydın’ın turizm çekim gücünü arttırılmasına destek veren AYTO, TÜRSAB işbirliğiyle Aydın Kent...

Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nın tescillettiği "Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu" kapsamda gelen turist kafilesi, tarihî mekanları gezdi.

Aydın’ın turizm çekim gücünü arttırılmasına destek veren AYTO, TÜRSAB işbirliğiyle Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu’nu tescilletti. Tur kapsamında Litvanya ve Macaristan uyruklu 32 kişilik turist kafilesi, rehberleriyle birlikte merkez Efeler ilçesine geldi. Oda yönetimi tarafından AYTO Kültürevi’nde ağırlanan turist kafilesine incir ikram edildi. Turistler, taze incirin lezzetine ve AYTO Kültürevi’nde sergilenen eserlere hayran kaldı. Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka ile AYTO Başkanı Hakan Ülken de turistlere eşlik etti. Ülken, tarım ve sanayisinin yanında şehrin turizmde de ciddi potansiyeli bulunduğunu söyledi. Ekonomik hayatı canlandırmak amacıyla turizm faaliyetlerine destek verdiklerinin altını çizen Ülken, “Turizmde avantajlı yönlerimiz var. Kentimize turist çekebilmek için turlara önem vermeliyiz. AYTO olarak, Aydın Kent Merkezi Kısa Kültür Turu'nu bu amaçla tescillettik. Böylece ilk kıvılcımı yaktık. Turistlerin istikrarlı olarak kentimize gelmesi için herkes taşın altına elini sokmalı. Bu, kentin tüm dinamiklerinin görevidir.” dedi. AYTO Kültürevi’nin etnografya müzesi olma özelliğiyle turistlerin ilgisini çektiğini dile getiren Ülken, şehrin turizmine katkı yaptıkları için mutlu olduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Yılmaz da AYTO’nun tescillettiği turun şehrin turizmine katkı sağladığını ifade etti. İl Müdürü Nuri Aktakka ise şehrin turizminin gelişmesinde bütün sivil toplum kuruluşlarının desteğini beklediklerini dile getirdi.

Kültürevi ziyaretinin ardından turist kafilesi, semt pazarını gezerek alışveriş yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri