Ayşe Yavuz: Dini Değerleri Siyasete Alet Etmek

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yavuz 

Dini Değerleri Siyasete Alet Etmek

Son dönemlerde "Din ile aldatmak" terimi hayatımızda çok konuşulur oldu.Neden ?Niçin?  Yaşamın her bölümünde  ,her konuda Nerede yanlış yaptık.Eğitimde mi ?Ailede mi ?toplum olarak nasıl bozulduk.Bu kadar İmamhatip okulumuz açılmışken,Diyanet İşleri ne Milli gelirden eğitimden bile fazla bütçe ayrılmışken, neden halen Dini değerleri kullanarak  aldatıyorlar bizi”

Bir soru sormak istiyorum. Peygamber efendimize ilk vahiy geldiğinde kaç yaşındaydı ?Bunun cevabını hepimiz biliriz. Deriz ki 40 yaşında Müslümanlıkla müjdelendi.İkinci sorum 40 Yaşına kadar hangi dine inanıyordu ?Bu soru sorulduğunda hepimiz yutkunuruz.Cevap vermekte zorlanırız.Kureyş kabilesi gibi Puta mı tapıyordu.Hayır…Neydi peki 40 yaşına kadar Kureyş kabilesinde onu herkes tarafından sevdiren, saydıran. Canlarını,mallarını gözü kapalı emanet ettiren. O, Kureyş kabilesi gibi tupa tapmıyordu.Onların ibadetlerini yapmıyordu.Ama herkes tarafından sevilip sayılıyordu.

En emin insan kim dendiğinde, en adaletli insan kim dendiğinde, en merhametli kim dendiğinde, en güvenilir kim dendiğinde O gösteriliyordu.Anlaşmazlıklarda ,sorun çözmede adaletinden emin oldukları HZ.Muhammed”in hakimliğine başvuruluyordu. Daha İslamiyet ve Müslümanlıkla müjdelenmemişti. “Hıra mağarasında arayış içindeydi.İnsanların gittiği yolun yanlış olduğunu biliyordu.Kureyş kabilesinin,akrabalarının,amcasının,kendi soy bağında olanların dinine tapmuyordu.Buna rağmen nasıl oluyordu da herkes o na emin insan diyordu.

Cevap Hz.Muhammed islam  müjdelenmeden önce de ahlakı düzgün bir insan olmasıydı. Yalan söylemiyor,hırsızlık yapmıyor,kul hakkı yemiyor,devletin malını kullanmıyor,herkese adil davranıyor,hayvanları,çocukları ,suyu,kainatta yaşayan her şeyi seviyordu.

Bu yüzden İslam ile müjdelendiğinde ilk Müslümanlar sorgulamadı, biliyorlardı ki o bir şey söylüyorsa doğru söyler,onun yaptığında bir hikmet vardır der güven duyarlardı. Ve kendilerine İslamı tebliğ ettiğinde hiç düşünmeden  iman ettiler. Zor kullanmadı,tehdit etmedi.Başlarına silah dayamadı. İman edenler,onun yolunda gidenler. Onun doğru,emin ve güvenilir insan olduğunu biliyorlardı. Çok çile çektiler,evlerinden başka yerlere hicret ettiler. İslamı tebliğ ederken bile “dinde zoklama yoktur” hükmünü uyguladılar. Önce İslam dinini kendileri yaşadı,doğru oldular. Yetim hakkı yemediler, zulüm etmediler. Onların adaletini gören Biz de sizinleyip diyip “La ilahe illlah Muhammedur Rasulullah “diyerek aralarına katıldı. Müslümanların adaletini gören,güçlünün yanında değil Haklının yanında olduğunu bilen gören şahit olan gayrimüslimler birer birer iman ettiler aralarına katıldı., Örnek oldular.dürüst ve adil yaşadılar.Adaletleri haktan yana oldu.Ve böylece İslamiyet hızla yayıldı.

Bu gün geldiğimiz noktaya bakın, Din adına her konuyu biliyoruz Gece gündüz sosyal medyada, derslerde, camilerde, tarikatlarda İslamiyetin şartlarını gece gündüz anlatıyoruz. Nerede yanlış yapıyoruz? Bugün çocuklarımız arasında “deizm”in arttığını  bilim adamları yaptıkları açıklamalarla duyuruyorlar. Nerede yanlış yaptık? Çocuklarımıza neden İslam dinini anlatamıyoruz.Neden mi ? Çünkü söylediklerimiz ile yaptıklarımız birbirini tutmuyor. Kul hakkı affedilmez diyoruz.Yöneticilerden tutun da her bir insanımız bir şekilde kul hakkı yiyor. Faiz haram diyoruz. Ancak maalesef bir şekilde  faize bulaşyoruz.Ve hepimiz bir kılıf uyduruyoruz. Yaradanın “tövbe “kapısını kimin açacağı belli bile değil ken birbirimizi “Sen cehennemliksin” Diye yargılama cesaretini gösteriyoruz.

Bizi yönetenler ,Elhamdülillah Müslümanız diyenler bu gün en doğru ,en adaletli ,en sevecen olması gerekenler Dillerinde Allah kelimesi söylerken yaptıkları icraatlarla ne yazık ki bizi gözümüzün içine baka baka kandırıyorlar.İsraf haramken ,israfın alasını yapıyorlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacakken ülkeyi talan ediyorlar.Adaleti eşit dağıtmaları gerekirken kendilerinden olmayanları terörist ilan ediyorlar. Makam mevkilere ehil insanları getirmeleri gerekirken ,liyakat aranmadan yandaşlarını getiriyorlar.

Peki bizler ne yapıyoruz seyretmekten başka,neye bakıyoruz,neye göre karar veriyoruz.Bizim sorumluluğumuz nedir ?Hep hırsızın mı suçu bu işler.hiç mi ev sahibinin suçu yok .Kapısını kilitlemez,penceresini örtmez.Unutmayın “dinle aldatılıyorsak “bu bizim suçumuz Neden mi ? Söylemlerine değil yaptıklarına bakacaksın. Sana sunduklarına değil nasıl yaşadıklarına bakacaksın. Vatana ,milletine ne kadar faydası olmuş. Ülkeye ne katkısı olmuş bunları sorgulayacaksın. Nasıl yaşadıklarına , çocuklarını hangi okullara gönderdiklerine bakacaksın, bindikleri arabaya, giydikleri elbiseye bakacaksın sonra kendine soracaksın? Ve diyeceksin ki “peygamber efendimiz “ümmetinin çokluğu ile övünmez,Ümmetinin ahlaklı ,dürüst ,adil bir insan olursa övünür. Çocuklarımız da bize bakacaklar bizim aynamız olacaklar.Çocuklarınıza bakınca kendinizi görürsünüz.Unutmayın çocuklarınız sizin eserinizdir.Yaşamadığınız İslam Dinini onlarda yaşatamazsınız. Ramazan ayınız mübarek olsun. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri