Ayşe Başkan’ın hedefi yeni yıldızlar

Ayşe Madenci Konya'nın ilk ve tek kadın spor kulübü başkanı
Hayatında hiç basket oynamasa da yıllarca basketbolcu ağabeylerinin maçlarını izleye izleye fanatiği olduğu basketbol'u geliştirmek için çalışıyor. Ev hanımı Ayşe Madenci, halkla ilişkiler görevlisi olmak için gittiği kulübün 9 yıldır başkanlığını yürütüyor. Türk basketboluna yeni Hidayetler, İbrahimler yetiştirmek için uğraş veriyor.
"Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır" sözü Konya'da biraz değişime uğramış durumda. Bu atasözünü değişime uğratan kişi hayatının önemli bir bölümünü İstanbul'da geçirdikten sonra eşinin işi dolayısıyla Konya'ya yerleşen ev hanımı Ayşe Madenci. Üç çocuk annesi 47 yaşındaki Madenci için her şey 2001 yılında kurulan Konyagücü Kulübü'nün verdiği 'Halkla İlişkiler Elemanı' ilanı değişmiş. İlan verilen adrese giderek iş başvurusu yapan Madenci, hem sporcularla hem de spor camiası ile iyi bir diyalog geliştirmiş. İşe başladıktan iki ay sonra kulüpte genel kurul kararı alınmasının ardından hem kulüpten hem de etrafından gelen talep üzerine başkanlığa aday olmuş. Başkan seçildikten bu yana 9 yıldır başkanlık görevini başarıyla sürdürüyor. Birçok başarıya imza atan Başkan Madenci'nin 478 sporcusu bulunuyor. Valeybol, basketbol ve halk oyunları branşlarında birçok kişiyi yetiştirmiş. Eşinin kazancının bir kısmını spora yatıran Madenci, 24 sporcuyla aldığı kulübe 478 sporcu kazandırmış. Madenci, sporcuların hem başkanlığını hem de anneliğini yapıyor. Hayatında hiç basket oynamadığını anlatan Madenci, İstanbul'da yaşadığı dönemlerde basketbolun içersinde olan ağabeylerinin maçlarını izlemeye gide gide tam bir basketbol fanatiği olmuş. FIFA Kokartlı hakem abisinin maçlarını hiç kaçırmadan takip eden Ayşe Madenci, kendi oğlunu da basketçi yapmış. Eşinin işlerine zaman zaman yardıma giden başkan Madenci "Kendim çok istememe rağmen o günün şartları gereği bir türlü oynayamadığım basketbolun Konya'da 9 yıldır başkanlığını yapıyorum. Allah nasip etti iş başvurusu yaptığım kulübe başkan oldum. Hem de en sevdiğim üç branşta sporcu yetiştirmek için çalışıyorum. Özellikle basketbolda her yıl Konya'da şampiyon oluyoruz. 2002, 2003 ve 2004 yılında ligde takımız vardı. Parasızlıktan kapandı. Şuanda genç, yıldız ve küçükler olmak üzere üç ayrı takımımız var. Öncelikli hedefimiz şampiyon olup 3.lig'e çıkmak istiyoruz. Önce 3. Lige yükselip ardından bölgesel liglerde mücadele etmek istiyoruz. Çok başarılı alt yapılarımız var. Her yıl Konya'da şampiyonluklar yaşıyoruz. 2005 yılında minikler şenliğinde yenilgisiz tek takım olarak Türkiye 1. olduk. Geçen yıl küçük erkekler Konya şampiyonluğunu elde ettik."diye konuşuyor.
AMATÖR SPOR KULÜPLERİ DESTEKLENMELİ
Yıllardır kendi imkanlarıyla spor camiasına yeni yetenekler kazandırmak için mücadele eden başkan, amatör liglerin ve kulüplerin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Maddi anlamda birçok zorluklar karşılaştıklarını anlatan Madenci, "Sadece Konya'da değil Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde böyle kulüpler var. Eğer çocuklarımızı sosyalleştireceksek, sokaktaki tehlikelerden koruyacaksak mutlaka bu liglerde mücadele eden takımlar desteklenmeli. Ben üç ayrı branşta sporcu yetiştirmeye çalışıyorum. Ama imkânlarım sınırlı. Kiralık bir salonda günün belirli saatlerinde antrenman yapmaya uğraş veriyorum. Bu da yeterli olmuyor. İş dünyası reklam noktasında bizim gibi kulüplere destek vermeli." ifadesini kullandı.
BAYAN BAŞKANA ŞAŞIRIYORLAR
Kulübe ilk defa gelen sporcu ve ailelerinin önce kısa bir şaşkınlık yaşadığını dile getiren Madenci, ailelerin bir anneye çocuklarını emanet ettikleri için güven duyduklarını anlatıyor. Madenci, kendisinin de üç çocuğunun bulunduğunun altını çizerek, "Tüm çocukları kendi evlatlarım gibi seviyorum. O yüzde de ailelerin bana büyük bir desteği söz konusu. Velilerim benim başkan olarak devam etmemi istiyorlar. Bu durumdan benim kadar onlar da çok mutlular. Konya'da bayan olduğum için hiç itilmişlikle dışlanmışlıkla karşılaşmadım. Beni çok sahiplendiler. Bir anne yaklaşımımız var. Güvenle bırakıyor evladını. Salondaki her çocuk benim evladım. Önce Allaha sonra bana emanet." İfadelerine yer verdi.
VELİLER AYŞE BAŞKANI YALNIZ BIRAKMIYOR
Konya'nın spor kulüpleri içersindeki tek bayan başkanı olan Ayşe Madenci'yi basketbolcu çocukların aileleri de biran olsun yalnız bırakmıyor. Her akşam antrenmanlarında sporcuların aileleri de izleyici olarak tribündeki yerini alıyor. Bu yıl küçük erkekler takımında oğlu basket oynayan Harun Özsöz, Hülya Serten ve Havva Otal, başkan Madenci'nin maddi manevi her türlü fedakârlığı göstererek basketbola yeni isimler kazandırmak için çaba sarf ettiğini dile getiriyorlar. Çocukların zararlı alışkanlıklar yerine spora yönelmesinin önemli olduğunun altını çizen Hülya Serten, "BaşkanAyşe hanımın yıllardır verdiği mücadele desteklenmeli. Her gün suça bulaşan birçok çocuğun haberlerini okuyoruz. Spor sayesinde çocuklarımız hem kendilerini sosyalleştiriyorlar hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar" diye konuşuyor. Bayan bir başkanın basketbola yeni isimler kazandırmak için gayret sarf etmesinin taktir edilecek bir davranış olduğunu dile getiren Harun Özsöz ise "Çocuklarımız Ayşe başkan sayesinde basketbolu sevdi. Onlara hem annelik hem başkanlık yapıyor. Çocuklarımız hem kötü alışkanlıklar edinmekten korunuyor hem de Türk basketboluna yeni sporcular kazandırıyor. Bizler de sporcu aileleri olarak her zaman desteğimizi sürdürüyoruz." diyor. Veliler, çocuklarının basketbola başladıktan sonra olumlu yönde birçok değişikliğin yaşandığına dikkat çekiyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri