Ayrancı’da Entegre Havza Rehabilitasyon Çalışmaları Başladı

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) tarafından hazırlanan Entegre Havza Rehabilitasyon Projeleri açılış toplantısı gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı merkez ve taşra birimleri, ilgili kamu kurumları,...

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) tarafından hazırlanan Entegre Havza Rehabilitasyon Projeleri açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı merkez ve taşra birimleri, ilgili kamu kurumları, proje alanındaki yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli olarak, yerel halkında katılımıyla entegre havza rehabilitasyon projesi hazırlık çalışmaları kapsamında; Ayrancı ilçemizde yer alan Başlamışlı-Kocadere Mikrohavzası Entegre Rehabilitasyon Projesi için Grant Karaman Otel’de açılış toplantısı yapıldı.

Proje açılış toplantısına; Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Altaş, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Çölleşme ve Erozyon Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cafer Orhan, Kâzım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın ve kamu kurum ve kuruluşundan yetkililer ve sivil toplum örgütünden temsilciler katıldı.

Saygı duruşunda ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Orman Genel Müdür Yardımcısı Bekir Karacabey, Genel Müdürlük ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

    Vali Yardımcısı Kenan Eskin ise "Bu proje ile çölleşme ve erozyonu bir bütün olarak önleme kapsamında, çevre dengesi içerisinde bilinçli bir kullanımı insanlarımıza empoze etmek, bu projenin önemli hedeflerinden biri olarak gözükmektedir. Yine, bu proje ile ilimizde bulunan kurumların koordinasyonun sağlanması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Eskin, bir bütün olarak bütün kamu kurumlarının bu projede önemli katkıları olacaktır. Çünkü burada ekolojik dengeden bahsediyoruz. Bu denge içerisinde bütün kurumların bir sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesinde yarar var. Yörede bulunan tüm kurumlarımızın yöneticileri ve vatandaşlarımızın özverili çalışmaları da bu proje kapsamında önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcılara, çölleşme ve erozyon ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirildi.

    Açılış toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri