Aynı acıları yaşıyoruz!

Terörle mücadelenin kahramanları Güneydoğu gazileri, vatan için millet için şehit olmaya hazır olduklarını belirterek, "Askerimiz, polisimiz şehit olduğunda aynı acıyı tekrar yaşıyoruz. Terör örgütünün asıl hedefi ülkede kardeş kavgası çıkarmaktır" dedi

Terörle mücadelenin isimsiz kahramanları Güneydoğu gazileri, artan terör olaylarını değerlendirerek, vatandaşları terör örgütünün oyununa gelmemesi konusunda uyardı.  2 ayda 113 asker ve polis şehit oldu.  Bütün illerde teröre lanet yürüyüşleri yapılarak, kardeşlik duygusu pekiştirildi. Konyalı gaziler de terörü lanetleyerek Türk-Kürt kardeşliğini vurguladı. Konyalı gaziler terörün asıl hedefinin ülkede kaos yaratmak olduğunu belirterek, "Terör örgütünün aslı amacı Türk-Kürt çatışması çıkarmaktır. Güneydoğu'da Kürt kökenli silah arkadaşlarımızla PKK'ya birlikte savaştık. Kürt arkadaşlarımız da yaralandı onlar da şehit oldu. Türk-Kürt kardeştir. Terör örgünün oyununa gelmeyelim" çağrısında bulundu.

ŞEHİT OLAYIM DİYE DUA ETTİM

2007 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde vatani görevini yaparken, teröristlerin hain saldırısına uğrayan Gazi İbrahim Lale (29), her şehit haberinde o günleri tekrar yaşadığını belirterek, psikolojisinin alt üst olduğunu söyledi. Şehit haberlerinin geldiğinden beri televizyon izleyemediklerini kaydeden Lale, "Askerliğimi yapacağım zaman çok heyecanlıydım. Şehit yada gazi olmak istiyordum. Acemi birliğim Isparta'ya çıktı. Bütün arkadaşlarımın usta birliği Doğu'ya çıktı. Ama bana Kahramanmaraş geldi. Doğu'ya çıkmadığı için saatlerce ağladım. Kahramanmaraş'ta gönüllü başvurular çıktı. Bende hemen başvurdum ve Lice'nin Tapantepe'ye teslim oldum. Orada arkadaşımız mayına bastı. Ardından çatışma çıktı. 4 arkadaşımız pusuda vurulduk. Çatışma anında Allah öyle bir güç ve kuvvet gerekiyor ki. Kimsenin aklına vurulmak gelmiyor. Bu olaylar ise bizi çok etkiledi. Geceleri sayıklıyormuşum" dedi.

DAĞDAN ŞEHRE İNDİLER

Çözüm süreci ile birlikte teröristin dağdan inip şehire yerleştiğini ifade eden Lale, "Uzaktan kumanda ile  bombaları patlatıyorlar. Askeri araçların bir çoğunda sinyal bozucu jamer bulunmuyor.  Jamer sadece konvoyda giderken olur. Kablo ile patlattıkları da oluyor ama büyük bombaları kablo ile patlatmaları çok zor. Gerekli tedbirler alınmadan yola çıkılması çok yanlış. Askerlerimizin yarıdan fazlası bu şekilde şehit oldu. O bombalar koyulurken nasıl kimsenin haberi olmuyor. O bombalar HDP’li Belediyelerin araçlarıyla yapılmaktadır. Bombalar asfaltın altına koyuluyor. Belediyede dikkat çekmemesi için üzerinden asfaltla geçiyor. Bu belediyeler HDP'nin elinden alınmalı" diye konuştu.

TEKRAR BAŞVURUMU YAPACAĞIM

2007 yılında Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayına basarak iki bacağı da kopan Gazi Hasan Kocamaz (29), "İnsanlarda duygusal bir boşluk var. Ağlamak ile bu iş çözülmüyor. Artık insanlarımız barut gibi oldu. Bu yönetim zihniyetiyle terör bitmez. Evet PKK silahları gömdü ama nerede olduğunu biliyor ve şimdi de çıkartıyor. Bu açılım politikası ülkeye verilen en büyük zarardır. Benim anamla teröristin anasını bir tutuyor. Analar ağlamasın denildi. Bunu söyleyebilecek duruma getirdiler ülkeyi. Hala kaç PKK'lının öldüğü bilinmiyor. Net ve resmi bir açıklama yapılamıyor. Operasyonların gizli yürütüldüğünü düşünüyoruz. Bu olaylar böyle devam ederse askerlik için tekrar başvuru yapacağım. Benim zaten yarık gitmiş durumda. Bari 20 yaşında askerimize geleceği olan gençlere bir şey olmasın. 2 bacağım da yok. Dağa çıkamam ama koğuşçuluk yaparım. Bot silerim, pas pas çekerim, bulaşık yıkarım. Benim yerime 1 asker Doğu'ya gitmesin yeter ki. Şehit olan asker erbaş ve uzman, devlet resmen memur gözüyle bakıyor. Parasını veriyorum diye bakıyor" ifadelerini kullandı.

BİZİ KÜRT KOMUTAN KURTARDI

Kürt gazi ve şehit ailelerin de olduğunu belirten Kocamaz, "Askerde benim badim Kürttü. Bizim ırkçılık ve mezhep gibi bir sorunumuz yok. İlk başta meclisteki HDP olayı bitmeli. PKK tükürüğü ile Türk milletini boğar diyor. Tayyip'in polisi ve askeri diyorlar. Kürt halkını kışkırtıyorlar. Benim komutanım Kürttü. Bizi mayınlı tuzaktan o kurtardı. Kendisi girerdi riskli bölgelere. Bunun ayrımı herkes yapabilmeli. Bizim zamanımızda silah şarjörünü bile alırlardı. Şimdi ise dockaları bırakap kaçıyorlar. Çünkü ellerinde mühimmat doldu taştı. Eskiden böyle değildi" açıklamasını yaptı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri