Ayna: Akp, Sakın Ola Kürtlere Karşı Öcalan'ı Kullanmaya Kalkmasın

Demokratik Bölgeler Partisi Grup Başkan Vekili Emine Ayna, AK Parti'nin Kürt halkına yönelik izlediği politikayı eleştirdi. Ayna, "AKP sakın ola Kürtlere karşı Öcalan'ı kullanmaya kalkmasın. Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü...

Demokratik Bölgeler Partisi Grup Başkan Vekili Emine Ayna, AK Parti'nin Kürt halkına yönelik izlediği politikayı eleştirdi. Ayna, "AKP sakın ola Kürtlere karşı Öcalan'ı kullanmaya kalkmasın. Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü demektir. Bırakın görüşmelerin kesilmesini özgürlüğünü istiyorlar. Bunun özellikle bilinmesini istiyoruz." dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi Grup Başkan Vekili Emine Ayna, partisince Batman'da düzenlenen toplantıya katılarak gündeme ilişkin konuştu.

Belediye Başkanlığı binasının konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ayna, Demokratik Bölgeler Partisi olarak Doğu ve Güneydoğu'nun birçok ilinde kongre öncesi toplantı düzenlediklerini ifade etti.

Tarih kitaplarında bir çok ırktan insanın bu bölgeye geldiğini dile getiren Ayna, Kürt'lerin bu bölgenin yerlisi olduğunu kaydetti. Kürtlerin dünyanın herhangi bir coğrafyasından bu bölgeye gelmediğini söyleyen Ayna, "Kürtler, bu coğrafyanın yerli halklarından biridir. Var oldukları günden bugüne kimlik mücadelesi veren bir halktır. Var oldukları günden bu yana ulusal kimliklerini kabul etme çabası içerisindeler. Bunun esası dildir, bunun esası kültürdür. Bunun en önemli esası tarihtir. Her halkın varlığı kabul edildi. Ancak Kürtlerin tarihi bulundukları bölgedeki devletlere mal ediliyor. İran'da Kürtlerin tarihi Farslara mal edilmiş. Türkiye'de ise Türklere mal edilmiş. Kendi tarihlerinde bile gasp söz konusudur." diye konuştu.

Her konun tartışılabileceğini belirten Ayna, Abdullah Öcalan konusunun tartışılmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "AKP sakın ola Kürtlere karşı Öcalan'ı kullanmaya kalkmasın. Bu konu Kürtlerin en hassas noktasıdır. En tartışmasız konudur. Çünkü Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü demektir. Bırakın görüşmelerin kesilmesini özgürlüğünü istiyorlar. Bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. Bunun özellikle altını çiziyoruz." Düzenlenen toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri