Aykut Kocaman gider mi?

Atiker Konyaspor yönetimi Aykut Kocaman ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak TFF'nin iki tarafı da ikna etmesi bekleniyor. İddialar doğru çıkarsa Temmuz ayında bu Kocaman operasyon gerçekleşecek

İKİ TARAFINDA KAFASI KARIŞIK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in EURO 2016 sonrası Galatasaray'ın başına geçeceğini iddiası Atiker Konyaspor'lu taraftarları tedirgin etti.. Akşam gazetesinde çıkan "Fatih Terim Galatasaray'a, Aykut Kocaman Milli Takıma" haberi gündeme bomba gibi düştü. Fransa'da hayal kırıklığı yaratan A Milli Takım'ın patronu Fatih Terim'in "Gereğini yapacağım" sözlerinden sonra futbol kulisleri kazan gibi kaynamaya başladı. İlk iki maçta puan alamayan, gol atamayan ve şansını Çek maçına bırakan ay-yıldızlı takımın teknik patronu Fatih Terim'in ayrılacağı, ardından Galatasaray'ın başına geçeceği, yerine de 2018 Dünya Kupası elemeleri için Atiker Konya'yı çalıştıran Aykut Kocaman'ın geçeceği iddia edildi. Terim, hafta içiresinde basınla yaptığı sohbette de, "Benle ya da bensiz bu takım devam edecek" diyerek ilk ayrılık sinyalini vermişti.

TEMMUZ'DA İŞ BİTECEK

Bilindiği gibi Fatih Terim'in 2020'ye dek TFF ile sözleşmesi bulunuyor. Ancak "Mutluyum" dese de sürekli ayrılık sinyali veren Fatih Terim'in "Gideceğim" demesi halinde konu Yıldırım Demirören federasyonu tarafından masaya yatırılacak. Türkiye Futbol Direktörü olarak göreve devam eden Terim'in gidişine engel olunamaması halinde hemen Aykut Kocaman ile temasa geçilecek. Geçen sezon Atiker Konyaspor'da harika bir sezon geçiren Kocaman ile Yeşil-Beyazlılar 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak TFF'nin Konya'yı ve Aykut Kocaman'ı ikna etmesi bekleniyor. İddialar doğru çıkarsa Temmuz ayında bu operasyon gerçekleşecek.

TARAFTARLAR TEDİRGİN

Aykut Kocaman, İstanbulspor'da başladığı teknik adamlık kariyerinde bir çok Anadolu kulübü ile çalışırken Fenerbahçe'de 2011 yılı şampiyonluğuna imza attı. Geçen sezon Atiker Konya ile tarih yazan ve Yeşil-Beyazlı takımı Avrupa Kupaları'na taşıyan Kocaman, kariyerinde Fenerbahçe ile de UEFA Avrupa  Ligi'nde yarı final oynadı, Benfica'ya elendi.

Öte yandan ismi Milli takımla anılan Aykut Kocaman'ın milli takıma gidip gitmeyeceği noktasında herhangi bir açıklama yapılmazken, başarılı teknik adamın Atiker Konyaspor ile yaptığı sözleşmede  milli takımdan bir teklif gelmesi halinde görevi bırakabileceği maddesi yer alıyor.  Yeşil-beyazlı ekibin taraftarları ise bu durumdan memnun olmamalarına rağmen, konunun milli bir dava olması nedeniyle de sessiz bekleyişlerini büyük bir merak içerisinde sürdürüyorlar. Taraftarların gönlü Aykut Kocaman'ın Atiker Konyaspor'da kalmasından yana. Taraftarlar, bu konuda Aykut Kocaman'ın bir açıklama yaparak,  kafalardaki soru işaretlerine cevap vermesini bekliyorlar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri