Aydın’da Yeni Adliye Sarayı Yeri Tartışması

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, 23 maddelik gündemle ekim ayı son toplantısını bu gün yaptı. Önceki meclis toplantısında gündeme gelen Hüseyin Aksu Spor Tesisleri takasına bahse konu olan yerin Aydın Adliye Sarayı olduğu kesinlik kazandı....

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, 23 maddelik gündemle ekim ayı son toplantısını bu gün yaptı. Önceki meclis toplantısında gündeme gelen Hüseyin Aksu Spor Tesisleri takasına bahse konu olan yerin Aydın Adliye Sarayı olduğu kesinlik kazandı. Bu konuda kendilerine resmi yazı da geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu iş siyasete dökülmesin Aydın’a hizmet olarak algılıyoruz. Hükümet bu hizmete karar vermiş. Bu yatırımın Aydın’da yapılmalı. El birliğiyle bu hizmeti uzlaşıyla Aydın’a kazandıralım.” dedi.

Takas işlemi konusunda meclis üyelerine seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz bu konuda ortak akılla karar vermeliyiz. Komisyon da encümene sevk etti. Encümenimiz bu yeri incelesin. Her iki yerin de rakamları belirlensin. Ondan sonra komisyonlarımıza tekrar gönderelim, bu komisyonlar, Başsavcılıkla, milletvekilleriyle, sivil toplum örgütleriyle hep beraber toplantılar yapılsın görüşmeler yapılsın. Bunun sonucunda karar verilsin. İstenilen yer oldukça büyük bir yer. Biz bu yerin hepsi olmayacağını da ifade ettik. Son karar meclisin. Bir bölümü verilebilir. Bir kısmı yeşil alan olabilir. Buna meclisimiz karar verecek. Bu iş siyasete dökülmesin. Aydın’a hizmet olarak algılıyoruz. Bu yatırım Aydın’da yapılmalı. El birliğiyle bu hizmeti uzlaşıyla Aydın’a kazandıralım.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yönetti. 12 üyenin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, 23 gündem maddesi görüşüldü. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Efeler ilçesindeki Hüseyin Aksu Spor Tesisleri ile Aydın Adliye Sarayı Binası'nın takas edilmesi talebi, oy birliği ile encümene sevk edildi.

Aydın’da yeni Adliye Sarayı’na ihtiyaç olduğunu ancak bunu yaparken büyükşehir düşüncesiyle yapılması gerektiğini belirten Meclis Üyesi Rıza Posacı, şehrin kilitlenme noktasına gelen trafiğin göz ardı edilmemesini istedi. Hüseyin Aksu Spor Tesisleri’nin istenmesinde Adliye lojmanlarına yakınlığının etkili olabileceğini de kaydeden Posacı, bu bölge dışında, şehrin dışında bir yerin daha uygun olabileceğini belirtti.

YENİ "BÖLGE SEBZE HALİ YERİ ACARLAR

Öte yandan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin İncirliova'nın Acarlar Mahallesi'ne yapılması kararlaştırıldı. Bölge hali şeklinde yapılacak olan tesis için İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin de aralarında bulunduğu 16 kişilik heyet oluşturulması ve bu heyetin Bursa Hali'nde inceleme yapması kararlaştırıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri