Aydın’da Kurtuluş Coşkusu

Efeler diyarı Aydın, düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümünü kutluyor. Atatürk Meydanı’ndaki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Aydın efeleri ve kadın mehteran takımı kutlamalarda büyük ilgi gördü. Aydın Büyükşehir...

Efeler diyarı Aydın, düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümünü kutluyor. Atatürk Meydanı’ndaki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Aydın efeleri ve kadın mehteran takımı kutlamalarda büyük ilgi gördü.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kurtuluş Günü'nü coşku içinde kutlamak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu, "7 Eylül tarihi, gurur ve özgürlüğümüzün adıdır. 7 Eylül, Türk Milleti ve Aydın Efelerinin hür ve başı dik yaşama kararlılığını yedi düvele ilan ettiği tarihtir. Bu gurur günümüzü tüm Aydın Halkı'yla birlikte coşku içinde kutlamaya hazırız. Bizlere özgürlüğümüzü veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kahraman Aydın Efeleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılını kutlamanın onuru ve gururu içindeyiz. 27 Mayıs 1919 da Aydın’ı işgal eden Yunan askerleri efeler diyarında planlamadıkları bir direnişle karşılaştılar. Vatanseverlerin öncülüğünde tüm yurda dalga dalga yayılan destansı direnişi başlattılar. Efelerimiz, Mustafa Kemal komutasında düşmana karşı mücadele eden düzenli ordumuza da büyük destek sağladı. Aydın’daki Yunan birliklerini adeta oldukları yere çiviledi. 7 Eylül 1922 sabahı Aydın’a giren ordumuzun karşısında tutunamayan Yunan çekilmek zorunda kaldı. Aydın, kurtuluş gününe kadar işgalin acılarını son derece ağır şekilde yaşadı. Şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek, kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimizdir. Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha güçlendirerek bağımsızlığımıza uzanan yolda millet olarak yaşanan olayları unutmamalıyız. Şu bir gerçek ki tarihine sahip çıkamayan milletler yarınlarına da sahip çıkamazlar.” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Kent Meydanı’nda önce efeler gösteri yaptı. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Kadın Mehteran Takımı sahne aldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği kadın mehteran takımından sonra bando ekibi, oyun havaları çalarak kutlamalara devam edildi. Kutlamalara Aydı Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve Aydın halkı katıldı. 7 Eylül Kurtuluş kutlaması şehitler anıtına çelenk koymayla sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri