Aydın'da 176 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Aydın’da 715 resmi, 73 özel olmak üzere 788 okulda 12 bin 298 öğretmenin gözetiminde 176 bin 502 öğrenci için ilk zil çaldı. Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız öğretmenlere seslenerek,...

Aydın’da 715 resmi, 73 özel olmak üzere 788 okulda 12 bin 298 öğretmenin gözetiminde 176 bin 502 öğrenci için ilk zil çaldı. Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız öğretmenlere seslenerek, “Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımız eğitirken, idealleri ve vizyonu olan bir nesil yetiştirmek, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek temel sorumluluğunuzdur. Sorgulayan, irdeleyen, dünyaya açık beyinler yetiştirmek, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevinizdir.” dedi.

Eğitim ve öğretimin bir toplumun geleceğinde önemli yeri olduğunu kaydeden Vali Erol Ayyıldız, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi onun eğitim düzeyini de gösterir. Günümüzün güçlü, ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişmelerini büyük ölçüde eğitime verdikleri önem ve kurumların günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artın tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte değil, de eğitilmiş insan beyninde olduğu kabul edilmektedir. Bu bilinçle düşünen araştıran, yeni fikirlere açık sorumluluk duygusuna sahip milli kültürümüz benimseniş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı üretken ve bilgi çağı insanı yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin en asli görevleri arasındadır. Ülkemizin geleceği geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, sizler ülkemizin ümitleri, istikbali, yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu sevgi, şefkat merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı gençlik misyonumuz var. Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, milli kültürümüzü özümseyen bir gençlik istiyoruz. Kalkınma yarılarında bize gurur verecek gençler istiyoruz.” dedi.

Eğitim ve öğretime başlayan 176 bin öğrencinin 13 bininin taşımalı eğitimle okullarına ulaştırılacağını ve planlamanın yapıldığını aktaran Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ilköğretimin geleceğin temeli olduğunu söyledi. Geleceğin inşasının bu günün gençliğiyle olacağını kaydeden Pervin Töre, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere ayrı ayrı seslendi. Töre, “İdareci ve öğretmenler olarak amacımız bilgi aktarma değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, kendisine, ailesine ve çevresine yararlı olan nesil yetiştirebilmek olmalıdır. Öğrencilerimiz, bilgiden başka sahip olduğumuz her şeyi siz korurken, bilgi sizleri korumaktadır. Okullar sizi bilgilendirmektedir. Hepimizin görevi sizleri yararlı ve uygar birer insan olarak yetiştirmektir. Velilerimizin eğitime katkıları çoktur. Bununla birlikte, öğrencilere dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı korumak sizin görevinizdir. Bu nedenle sürekli okulumuz ve öğretmenlerimizi ziyaret ediniz, çocuklarımızla ilgileniniz.” dedi.

Aydın Ticaret Odası İlkokulu’ndaki açılış töreninde halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Törene Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, daire müdürleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldılar. Törende konuşan Aydın Ticaret Odası İlkokulu Müdürü Ömer Ali Serban da bir konuşma yaparak, eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılanlara teşekkür etti. Tören sonrası 1-C sınıfını ziyaret eden protokol, burada öğrencilerle buluştu. Ders kitapları verilen öğrenciler derslerine başladılar.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri