Aydın, KOP çalışmaları ile ilgili inceleme yaptı

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Konya Ovası'na su getirilmesi planlanan barajların son durumu hakkında bilgilendirme amaçlı incelemelerde bulundu.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Konya Ovası'na su getirilmesi planlanan barajların son durumu hakkında bilgilendirme amaçlı incelemelerde bulundu.

Aydın, tarımsal arazilerin verimli bir şekilde sulanması adına Konya ve Çumra ovasının yıllardır beklediği su kaynakları için, Konya Ovası Sulama Projeleri kapsamında; Bağbaşı barajı, Afşar barajı, Bozkır barajı ve Hadimi tünelinde incelemelerde bulundu. Aydın ile birlikte programa Yeninden Refah Partisi Çumra İlçe Başkanı Mehmet Ali Aygül, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve icra kurulu üyeleri de katıldı.

Başkan Aydın, barajların mevcut sulama kapasiteleri ve Mavi tünel projesinin devam eden çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alarak, en kısa sürede bu yatırımların tamamlanması ve yeni su kaynaklarının Konya ve Çumra ovasına aktarılması konusunda tüm çiftçilerin ortak taleplerini iletti.

PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu kapsamda Mavi tünel projesinin tamamlanması ve suyun ovaya aktarılması sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Çumra Belediye Başkan Mehmet Aydın; “Çumra’nın en büyük ihtiyacı olan su meselesinin takipçisi olacağımızı 31 Mart 2024 seçimlerinde söz vermiştik. Konya Ovası Sulama Projeleri içerisinde yer alan yatırımlarda yaptığımız incelemeler ve yetkililerden aldığımız bilgiler sonucunda, Afşar barajından Bağbaşı barajına suyun aktarılacağı Hadimi tünelindeki çalışmalar yapılan ihaleye göre 31 Aralık 2026’da tamamlanacak. Türkiye’nin tahıl ambarı Konya ovası ve tarımın başkenti Çumra ovasının bir an evvel suya kavuşması gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Tarım Bakanlığımızın denetimi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün takibi ile Afşar barajındaki suyu Çumra ovamızda 2025 yılı içerisinde acilen oluşturulmasını talep ediyoruz. Çiftçimiz hem kendisini hem de Türkiye’yi doyuracaksa bizim suya ihtiyacımız var. Asırlardır bereketli topraklar üzerinde hayat bulan ovamızda, alın teri dökerek ürettiği mahsulle tüm Türkiye’yi besleyen çiftçimizin gelecekten kaygı duymaması adına, kararlılık ve azmimizden ödün vermeden projenin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri