Aydın İl Başkanı Köse: Mhp Sokağa Çıkmayacaktır

Son şiddet olaylarını değerlendiren MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Bu açıklamamız Türk milletine çağrımız, siyasi iktidara uyarımızdır. Bu süreç çıkmaz yoldur. Süreç bahane edilerek PKK terör örgütünün eylemleri, sözde...

Son şiddet olaylarını değerlendiren MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Bu açıklamamız Türk milletine çağrımız, siyasi iktidara uyarımızdır. Bu süreç çıkmaz yoldur. Süreç bahane edilerek PKK terör örgütünün eylemleri, sözde çözüm süreci zarar görecek korkusuyla görmezden gelinmekte ve teslimiyetçi politikalara devam edilmektedir. Bu yaklaşım böyle devam ederse tüm ülkemizde yaşanan olaylar daha da artacak, ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Buradan hükümeti uyarıyoruz. Bu süreçte bizlere düşen tek bir görev vardır, o da milletimizin oy verdiği hükümetin ne kadar acz içinde olduğunu yine milletimize anlatmaktır. MHP sokağa çıkmayacaktır.” dedi.

İl Başkanı Köse, parti binasında yaptığı basın toplantısında, çözüm sürecini fırsat bilen terör örgütünün, yetersiz müdahalelerle cesaretlendirildiğini iddia etti. Bugünlerde yaşanan vahim olayların, bu sürecin çıkmaz bir yol olduğu ispatlar nitelikte olduğunu söyleyen Köse, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, AKP hükümetini çözüm süreci konusunda devamlı ikaz etmesine rağmen AKP iktidarı sözde çözüm sürecinden vazgeçmemekte direnmiş, bunun neticesinde AKP’den aldığı cesaretle PKK daha da güç kazanmıştır.” dedi. Kobani'yi bahane edenlerin, fırsatçılık yaparak ayaklanma girişiminde bulunduğunu ve olayların tüm ülkede büyüyerek devam ettiğini ifade eden Fevzi Köse, “Türkiye'yi Kobani'de olup bitenden sorumlu tutmak, ortamı germek ve yakıp yıkmak için bahane üretmekten başka bir şey değildir. PKK, iç savaş çıkarmak amacıyla milli değerlerimize, Türk bayrağına, Atatürk'e, kamu binalarına ve vatandaşımızın malına zarar vermek için çirkin bir şekilde saldırmaktadır. Tüm bu olanları sadece seyreden AKP hükümeti ise sözde çözüm süreci zarar görür diye terörist unsurlara son derece yetersiz bir şekilde müdahalede bulunmakta, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayamamakta ve bu sebeple İstanbul’da bile işyerleri yakılıp yıkılıp yağmalanmaktadır. AKP iktidarı gerçekleri görmemekte, askerlerimiz kışladan, polisimiz karakoldan, vali ve kaymakamlarımız konaklarından çıkarılmamakta, terör örgütünün eylemleri, sözde çözüm süreci zarar görecek korkusuyla görmezden gelinmekte ve teslimiyetçi politikalara devam etmektedir. Bu ısrarcı yaklaşımlara devam edildiği sürece tüm ülkemizde yaşanan olaylar daha da artacak, ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.” şeklinde konuştu.

PKK terör örgütü ve yandaşlarının amacının, Suriye’deki Kobani işgaline tepki göstermek olmadığını vurgulayan MHP İl Başkanı Köse, "Onların amaçları Kobani’yi bahane ederek ülkemize ateş sıçratmak, ülkemizde isyan çıkarmak, iç savaş çıkarmak ve bu yolla sözde çözüm süreci zarar görmesin diye acz içesinde kıvranan, ne yapacağını bilemeyen AKP hükümetine bitmez tükenmez isteklerini yine dayatmaktır. Devletimiz, vatandaşımızın canına, malına, ırzına sahip çıkmak ve her yerde güvenliği sağlamak zorundadır. Aksi takdirde vatandaşımız kendi can güvenliğini sağlamak durumunda kalır ki bu, iç çatışma doğurur. Türk milletinin huzurunu bozmak isteyen hainlere geçit verilmemeli ve bu kişiler tespit edilerek mutlaka adaletin önüne çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MHP olarak bu kirli oyunlara gelmeyeceklerini belirten Köse, "İç savaş tahriklerine kapılmayacağız. Mücadelemiz siyasi alanda devam edecektir. Bu süreçte bizlere düşen tek bir görev vardır, o da milletimizin oy verdiği hükümetin ne kadar acz içinde olduğunu yine milletimize anlatmaktır. Ülkücüler, her zaman ülkemizin hassasiyetlerinin korunmasında sigorta vazifesini layıkıyla yerine getirecektir. Ülkemizde yaşanan bu vahim ve tehlikeli oyunun bir an önce son bulması dileklerimle, bütün vatandaşlarımızı ve Türk milliyetçilerini sükûnete ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum. AKP hükümetine, bu olaylar karşısında devletin gücünü gerektirdiği gibi kullanması konusunda çağrımızı yineliyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri