Aydın Barosu'nun Yeni Başkanı Bozkurt Görevi Devraldı

Aydın Barosu’nda hafta sonu düzenlenen olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Gökhan Bozkurt, Sümer Germen’den görevi devraldı. Devir teslim törenine 438 oy alarak başkanlığa seçilen Bozkurt, önceki başkan Germen, yeni ve eski yönetim...

Aydın Barosu’nda hafta sonu düzenlenen olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Gökhan Bozkurt, Sümer Germen’den görevi devraldı. Devir teslim törenine 438 oy alarak başkanlığa seçilen Bozkurt, önceki başkan Germen, yeni ve eski yönetim kurulu üyeleriyle avukatlar katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan Aydın Barosu eski Başkanı Sümer Germen, Aydın Barosu’nda yeni bir dönemin başladığını söyledi. Yapılan seçimin son derece olgun, belli bir düzeyde olduğunu kaydeden Germen, “Dedikoduyu çok seven bir toplumuz. Ara bozmayı çok seven bir toplum yapımız var. Sadece avukatlık camiasında değil, her kesimde maalesef bu böyle. Bu bir eğitim, kültür olayıdır. Başka barolara göre son derece düzeyli bir seçim geçirdik. Tüm yeni seçilen arkadaşlarımızın, Aydın Barosu’nun kurulduğundan bu yana devam ettirdiği Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusundaki çalışmalarını aynen devam ettireceğinden eminim. Baro başkanlığı yaptığım 12 yıl boyunca bizim temel görevimiz olan meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için uğraştım. Yeni seçilen yönetimimize her türlü desteği de vermeye hazırız." dedi.

Aydın Baro Başkanlığı görevini devralan Gökhan Bozkurt ise zor bir dönemde başkanlık görevini devraldığını söyledi. Bozkurt, "Cumhuriyet, vatan, adalet sevgisi ve değerini ilkokulda Andımız'ı okuyarak öğrendik, avukatlık mesleği ile baromuzda da pekiştirdik. Bu görev, zor bir görev. Kendimizi hazır hissettik ve avukat arkadaşlarımızdan, büyüklerimizden, ablalarımızdan destek istedik ve aday olduk. Meslektaşlarımız bize destek verdiler ve bu göreve seçildik. Bize destek veren vermeyen herkes, bizim için eşit mesafededir. Çok zor günlerde baro başkanlığı görevini devraldığımı düşünüyorum. Savunmayı yok ederseniz adaleti, adaleti yok ederseniz de devleti yok edersiniz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Baro Başkanı Bozkurt, Germen’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri