Ayder’den ‘Filistin’ konulu fotoğraf sergisi

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Ayder tarafından, Filistin’deki insanlık dramını anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Kayalıpark’ta açılan fotoğraf sergisine Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı Dış İşler Sorumlusu Orhan Şefik, İHH Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılan sergiye vatandaşların yoğun ilgi gösterirken İsrail'in baskısı altında kalan Filistin’de yaşanan olayları anlatan fotoğraf sergisini katılımcılar gözyaşları ile gezdi.
İHH Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz, bütün bu işgal ve zulme rağmen Filistinlilerin mücadelelerini şerefli bir şekilde verdiklerini dile getirerek, “60 yıldır Filistin’deki yaşanan insan hakları ihlallerini burada Konyalılarla paylaşmak istedik. Sergide, devletsizliğin, kimsesizliğin ve sahipsizliğin fotoğrafları gözler önüne seriliyor. O insanları zulme terk etmemek adına, Konyalıları bilinçlendirmek istedik. İnsanlığın bakmaya bile utandığı bu manzara karşısında elbette sessiz kalmacağız. Filistin bizim kalbimizdir. Konyalılar açılan sergimizde Filistinli çocuklara, kadınlara ve vatandaşlara yapılan zulme tanık olacak” diye konuştu.
Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ise konuşmasında, “Gazze’ye karşı bizim İslami bir sorumluluğumuz var. İsrail’in Gazze’de yaptığı zulmü herkes kınıyor. Haksızlığa karşı susmayacağız. Bu sergi duyarlılığın artmasına bir kez daha vesile olacak” dedi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri