Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Ayder Yaylası'nda hem turizm faaliyetini sağlıklı biçimde sürdürmek hem de burayı gelecek nesillere, gelecek yüzyıllara sıkıntısız şekilde taşımak istediklerini söyledi.

Vali Baydaş, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'ndaki bir otelde, kentte turizmin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu turizm işletmecileri ve vatandaşların katıldığı toplantıda talep ve sorunları dinledi.

Baydaş, toplantının ardından gazetecilere, Ayder Yaylası'nın güzelliğini geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Ayder Yaylası'nda çalışma yapıldığını ifade eden Baydaş, yaylayı korumaya azami özen gösterildiğini vurguladı. Baydaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yolda da ilerliyoruz. Otoparkı bitirdik ama yol inşaatına yeni başladık. Oteller kısmını bitirdik. Mevcut var olan, dönüştürmemiz gerekenlerin yıkımını yaptık. O süreç işleyecek. Yol kenarındaki tesislerle ilgili süreç işleyecek. Dolayısıyla imkan elverdiği ölçüde istiyoruz ki bir an önce tamamlansın. Turizme odaklanmış bir şehiriz ve o odağımızın merkezlerinden bir tanesi Ayder Yaylamız. Dolayısıyla burada hem turizm faaliyetini sağlıklı biçimde sürdürmek hem de burayı gelecek nesillere, gelecek yüzyıllara sıkıntısız şekilde taşımak istiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri