AYDER ve İHH Pakistanda Konya Köyü kurdu

Merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi adına yapılan ev, sel mağduru Pakistanlı aileye teslim edildi

AYDER ve İHH Pakistan’da Konya Köyü’nün açılışını yaptı. AYDER yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerinin katıldığı 9 kişilik ekip  Pakistan’da kurulan Konya Köyü’nün açılışını yaptı. Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından yüzlerce kişinin öldüğü, yetim kaldığı, evsiz ve kimsesiz kaldığı Muzaffergarh bölgesinde oluşturulan Konya Köyü dualarla açıldı. Konyalı hayırseverlerin bağışlarıyla 25 hanenin yapıldığı Konya Köyü’nün açılışına, AYDER Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Konya köyündeki evlere Konya’nın dini ve kanaat önderlerinin, iş adamlarının ve bağışçıların adları sadakay-ı cariye niyetiyle verildi. Konya’nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin adına da bir ev yapıldı. Büyük İslam âlimi, gönül insanı, binlerce talebe yetiştiren ve insanlığa yön veren merhum hocaefendi, şehrin manevi rehberlerinden biriydi. Açılış töreninde konuşma yapan AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, Pakistan halkı ile kardeşlik bağlarının çok eskiye dayandığını ifade ederek, “Yüzyıllardır kardeşliğin hakim olduğu Pakistan’da artık bizlerin de birer evi var. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Hubeyb Vakfı Başkanı Av. Nedim Ahmet Han ise yaptığı konuşmada, bu hizmetin iki ülke Müslümanlarının kardeşliğini daha da ileri götüreceğini belirtti. Konya AYDER ekibine de teşekkür eden Nedim Ahmet Han, bu yardımlaşmanın şimdiki ve ileriki nesiller tarafından hiç unutulmayacağını söyledi. Konuşmaların ardından Pakistanlı çocukların hazırlamış olduğu tiyatro sunumu yapıldı. Sunumda Pakistan’da yaşayan kabilelerin İslam’ın oluşturduğu kardeşlik bilinci ile huzurlu ve güvenli bir yaşam yaşayabileceği işlendi.

Tiyatro gösterisinin ardından 25 ev teker teker açılarak anahtarları ev sahiplerine teslim edildi. Evlerine kavuşan Pakistanlıların gözlerindeki sevinci görülmeye değerdi. Program boyunca Pakistan halkının AYDER İHH ekibine olan sıcak ilgileri iki ülke halkının kardeşliğinin çok derin köklere sahip olduğunu gösterdi. Ekipler her gittiği bölgede “Pak-Türk Dosti Zindabad” sloganları ile karşılandı ve uğurlandı.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri