Ayçiçek Yağı İhracatçılarından Vergi Şikâyeti

Ayçiçek yağı ihracatçıları, vergiden yana dertli. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Arap Birliği üyelerinin ithalat vergisi ödemeden ticaret yapmaları mümkün.

Ayçiçek yağı ihracatçıları, vergiden yana dertli. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Arap Birliği üyelerinin ithalat vergisi ödemeden ticaret yapmaları mümkün. Ülkemizin ayçiçek yağına ise yüzde 5 ila yüzde 15 arasında ithalat vergisi uygulanıyor. BAE, Umman gibi çöl ülkeleri; Suriye, Lübnan, Yemen gibi ülkelere vergi artıları sayesinde on binlerce ton ayçiçek yağı gönderirken; Türkiye gibi bir ayçiçek ülkesinin payının gerilerde olması üzücü. Arap Birliği ile bağların güçlendiğini görüyoruz, ortamın firmalarımız lehine olması adına Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’ndan Türkiye ayçiçek yağına uygulanan vergi oranının sıfıra ya da minimum seviyeye indirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmalarını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Tanıtım etkinliklerinin ihracatçıların elini güçlendirdiğini aktaran Ahmet Tiryakioğlu “Bilhassa Arap ülkelerinde Türkiye’den gıda ürünlerine, gerek kalitemiz gerekse dünya genelinde iletişimin kolaylaşmasıyla kurulan kültürel ve sanatsal yakınlık sayesinde yoğun bir ilgi var.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri