Ayçiçek yağı dev indirimle ilk kez bu fiyata satılıyor

Türkiye'de yaşayan insanlar market fiyatlarını yakından takip ediyor. Ayçiçek yağına gelen indirim vatandaşın ilgisini çekiyor.

Türkiye genelinde market ürünlerine gelen zamlar vatandaşın gündeminden düşmüyor. Son yıllarda a'dan z'ye her ürüne defalarca zam gelmesi vatandaşın bütçesine olumsuz yansıdı.

Vatandaş nerede ucuza ürün bulabileceğini araştırıyor. En çok günden olan gıda maddesinin ayçiçek yağı olması ise dikkatlerden kaçmadı. Üst üste gelen zamlarla bazı ayçiçek yağı markalarının 5 litrelik fiyatı 200 liraya dayandı.

Durum böyle olunca Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirim kampanyası düzenlendi. Türkiye genelindeki marketin şubelerine 5 litrelik ayçiçek yağı 135 liradan satışa sunuldu. Markete giden vatandaşlar ise yoğun talep gören ayçiçek yağını bulamadıkları için şikayetçi.

Raflara sürekli takviye yapılmasına rağmen ayçiçek yağı çok satılıyor. Daha çok kişiye ulaşım sağlansın diye Toprak Mahsulleri Ofisi Ayçiçek yağı online satışa sunuldu. PTTAVM'de satışa sunulan 5 litrelik ayçiçek yağının da 135 lira olması dikkat çekti. Satın alınması durumunda yağ kargo ile adresinize kadar ulaştırılıyor. 

İşte PTTAVM'deki ayçiçek yağı:

Ekonomi Haberleri