Ayamder İnşaatların Denetimi İçin ‘etik Kurul’ Kuruyor

Son zamanlarda yaşanan toplu ölümlü iş kazalarının ardından Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bir dizi tedbirler almaya karar verdi. Düzenlenen son toplantıda AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, üyelerine Türkiye’de...

Son zamanlarda yaşanan toplu ölümlü iş kazalarının ardından Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bir dizi tedbirler almaya karar verdi. Düzenlenen son toplantıda AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, üyelerine Türkiye’de en çok ölümlerin yaşandığı inşaatları kendilerinin denetleyeceğini söyledi.

Bir pastanede bir araya gelen müteahhitler Adana’da yaşadıkları sorunları dile getirdi. Çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, iş güvenliği konusunun çok önem kazandığını belirtti. Murtaza Kılçık, “Ölümlü kazaların en fazla olduğu sektör inşaat sektörüdür. İşçilerimiz çok ciddi risk altında çalışıyorlar. Bunların güvenliğini sağlamak işveren olarak bizlere düşüyor. ‘Ben işçiye söylüyorum ama işçi yapmıyor’ demek çözüm değil. Biz bu konuda gerekli tüm tedbirleri koruyucu önlemleri almak zorundayız. Almadığımız takdirde çok sıkıntılar bizi bekliyor.” dedi.

Murtaza Kılçık, Adana’da son 3 ayda 3 ölümlü inşaat kazası yaşandığını hatırlatarak 5 işçininde halen çeşitli hastanelerin yoğun bakımında tedavi gördüğünü söyledi. “Bu kazaların bir daha yaşanmaması için azami çok dikkat göstermek zorundayız” diye uyarıda bulunan Kılçık, şöyle konuştu: “Eskiden denetimlerde pek cezai işlem uygulanmıyordu. Ama özellikle maden ve asansör kazalarından sonra bu iş çok ehemmiyet kazandı. Doğrusu da bu zaten. Gerçekten bizlerin bu konuda çok ciddi çalışmalar yapmalıyız. Bizim işçilerimize artık hepimizin iş güvenliği uzmanı var. Bunlar gerekli konularda yardımcı oluyor.”

Bunun için dernek bünyesinde bir etik kurul kurma kararı aldıklarını belirten Kılçık; “Bu heyet, iş güveliğinin yanı sıra müteahhitlik disiplinine aykırı davrananları uyaralım. Biz kendi inşaatlarımızı öncelikle kendimiz denetleyelim. Eksiklerimi tespit edelim. Uymayanları gerekirse derneğimizden ihraç edelim. Bu uygulama hepimiz için olacak.” ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri