Ayakkabıcılar Moskova'daki Fuara Hazırlanıyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın organizasyonuyla Rusya’nın başşehri Moskova’da düzenlenecek olan Moskova Ayakkabı Fuarı (MOSSHOES)’na katılacak ayakkabıcılar iddialı hazırlanıyor.

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın organizasyonuyla Rusya’nın başşehri Moskova’da düzenlenecek olan Moskova Ayakkabı Fuarı (MOSSHOES)’na katılacak ayakkabıcılar iddialı hazırlanıyor. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sektöre her zaman destek verdiklerini belirterek, “Çin tehdidiyle başeden ve İtalya kalitesinde üretim yapan sektörün büyük potansiyeli var.” dedi.

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO 19. Ayakkabı ve Seyahat Aksesuarları Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Şevket Cihan, Komite Meclis Üyesi Faruk Hanoğlu, Komite Başkanı İsmail Pehlivan ve EGE AYSAD Yönetim Kurulu üyeleri Demirtaş’ı ziyaret etti. Burada konuşan Cihan, yeni yönetim olarak ziyaret yaptıklarını belirterek, “İzmir Ticaret Odamız'ın organizasyonu ve büyük desteğiyle 24-27 Mart tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek ayakkabı fuarına katılıyoruz.” dedi. İZTO’dan aldıkları desteğin yanısıra dernek ve sektör olarak da fuara hazırlık yaptıklarını belirterek, “Fuarda dağıtmak için 300 kiloluk 2 bin 500 kutu, İZTO logolu incir götürüyoruz. Fuar alanında tanıtım için 12 metrekarelik bir pankart hazırladık. Fuara katılan firmaların bilgilerinin yer aldığı bir internet sitesi kurduk ve bunun, fuara katılması muhtemel 600 binden fazla ziyaretçiye email olarak gönderilmesini sağladık.” şeklinde konuştu.

'SEKTÖR İTALYA İLE KALİTEDE BAŞABAŞ HALE GELDİ'

İZTO Başkan Demirtaş da ayakkabı sektörünün dışa açılma çabalarını her zaman desteklediklerini ifade ederek, “Sektörün en önemli fuarlarından olan MOSSHOES için de şemsiye stant organizasyonu düzenliyoruz. 120 metrekarelik stantla 20 üyemiz Moskova’ya gidecek. Oradan yeni bağlantılarla döneceklerine inanıyorum. EGE AYSAD’ın da aktif olması ve bu çalışmaları desteklemesi önemli.” dedi. İzmir’de ayakkabı sektörünün son 20 yılda çok büyük gelişme gösterdiğine işaret ederek, “1992 yılında 50 kişi çalıştıran bir tane ayakkabı imalathanemiz vardı. Bugünse dünya çapında üretim yapan firmalarımız var. Ayakkabı sektörünün en az tekstil, konfeksiyon sektörleri kadar büyük potansiyeli var. Bir dönem ciddi bir Çin tehdidi vardı ama sektör bu tehdidi bertaraf etti ve şimdi dünyada lider olan İtalya ile rekabet ediyoruz, İtalya ile kalitede başabaş hale geldik.” diye konuştu. Ekrem Demirtaş, bugüne kadar sektörün özellikle eğitimle ilgili taleplerini karşıladıklarını ve büyük destek verdiklerini, bundan sonra da desteğe devam edeceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri