'Ayakkabı kutusuyla rüşvet dağıttım'

Kamu ihalelerinde rüşvet verdikleri gerekçesiyle geçen ay gözaltına alınan İspanyol işadamı çok ilginç itiraflarda bulundu. Jose Antonio Gonzalez, siyasetçilere rüşveti ayakkabı kutuları içinde verdiklerini söyledi.

İs­pan­ya­’da be­le­di­ye­le­re ait park ve bah­çe­le­rin ba­kı­mıy­la il­gi­li iha­le­ler­de yol­suz­luk ya­pıl­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le 11 Ka­sı­m’­da dü­zen­le­nen yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rın­da gö­zal­tı­na alı­nan­la­rın ifa­de­le­rin ay­rın­tı­la­rı ba­sı­na sız­dı. İfa­de­ler­de en dik­kat çe­ken ay­rın­tı ise Fi­to­no­vo ad­lı şir­ke­tin sa­hi­bi olan işa­da­mı Jo­se An­to­ni­o Gon­za­lez Ba­ro­’nun iti­raf­la­rı ol­du.

Yü­rüt­tü­ğü yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rıy­la ün­le­nen yar­gıç Mer­ce­des Ala­ya­’nın ger­çek­leş­tir­di­ği so­ruş­tur­ma­da Gon­za­lez şu şe­kil­de ifa­de ver­di:  

‘BA­ĞIŞ YA­P’ DE­Dİ­LER

“Se­çim­le­re az bir sü­re kal­mış­tı. Bir­le­şik Sol (Iz­qu­ier­da Uni­da) Par­ti­si­’nin yö­net­ti­ği be­le­di­ye­den 12 spor sa­ha­sı­nın çim­le­ri­nin de­ğiş­ti­ril­me­si iha­le­si­ni ka­zan­dık. Ba­na ‘Kim­se­nin ha­be­ri ol­ma­dan par­ti­ye ba­ğış­ta bu­lu­n’ de­di­ler. Ben de ayak­ka­bı ku­tu­la­rı­na koyduğum 70 bin eu­ro­yu partideki il­gi­li ki­şi­ye teslim ettim.”

Gon­za­lez, pa­ra­la­rı ver­dik­ten son­ra da  iha­le al­ma­ya de­vam et­ti­ği­ni, “ba­ğı­ş” mik­ta­rı­nın ise 700 bin eu­ro­yu bulduğunu be­lirt­ti.

140 MİLYON EUROLUK YOLSUZLUK

11 Kasım’da çoğunluğu Endülüs bölgesinde olmak üzere 13 şehirde düzenlenen yolsuzluk operasyonlarında aralarında devlet memuru, siyasetçi ve bürokratların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Özellikle yerel belediyelerin park ve bahçelerindeki bakım onarım ihalelerine fesat karıştırıldığı tespit edilmişti.

Endülüs bölgesel yönetiminin mevcut ve eski yöneticilerinin de rüşvet çarkının içinde olduğu ileri sürüldü. Bu yolla 2001-2010 yılları arasında usulsüz kullanıldığı belirlenen kamu parasının 140 milyon euroyu bulduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri