Ayakkabı fuarı açılıyor

27. Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı çarşamba günü açılıyor.

27. Ayakkabı Moda Fuarı açılıyor. Açılış öncesinde Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Ali Deresoy ve ART Fuarı Genel Müdürü Şafak Arıkan, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Klasik hale gelen yazlık ve kışlık ayakkabı fuarlarının 27.’sini düzenlediklerini belirten Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, düzenlenecek fuarda kışlık modellerin tanıtımının yapılacağını bildirdi.

SİYASETTEKİ KRİZ EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Konuşmasında mecliste yaşanan sorunların ekonomiye ve ticarete yansımalarına da değinen Hasan Uzman, “12 Haziran seçimi sonrasında istikrarın devam etmesi memnun etmişti. Ancak, mecliste yaşanan kriz bizi kaygılandırıyor. Bir an önce ülkenin gerçeklerine dönülmesi gerekiyor. İş dünyası bu gelişmelerden rahatsızlık duyuyor. Mecliste yaşanan gerginlik ihracatı doğrudan etkiliyor. İhracatla alakalı çalışmalar yapıyoruz, yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle dolar ve avroda ciddi değişiklikler oluyor. Bunun sonucunda yapmış olduğumuz anlaşmalar bozuluyor. Halktan yetki alarak meclise girenler siyasi çekişmeleri, inatlaşmaları artık bir kenara koyup ülkenin gerçek sorunlarına eğilmelidir” diye konuştu.

SELÇUK’A AYAKKABICILIK FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Sektörde fuarlar düzenleme ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini bildiren Hasan Uzman, “Meslek Yüksek Okulu’nda 2 yıllık ayakkabıcılık bölümü açılmıştı. Bu bölümde 4. dönem mezunlarını verdik. YÖK’ten karar çıktı, şimdi Selçuk Üniversitesi bünyesinde ayakkabıcılık lisans eğitimlerine başlanacak. Kalifiye ve ara eleman sıkıntısı bu şekilde çözülebilecek. Özellikle sayacılıkla ilgili büyük sıkıntılarımız, eleman eksiklerimiz var. Bir tarafta işsizlikten söz edilirken, diğer taraftan da işçi açığımız mevcut. Özellikle bayan arkadaşlara tavsiyem, odamız ve belediyeler tarafından açılan kurslara giderek ayakkabıcılıkla ilgili eğitim alsınlar” ifadelerini kullandı.

MARKA VE TANINIRLIK ÇOK ÖNEMLİ

Küreselleşen dünyada ürünlerin fiyatının, kalitesinin ve modelinin önemli olduğuna değinen Konya Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Ali Deresoy de markalaşma ve tanınırlığa vurgu yaptı. Düzenlenen yurtdışı gezilerinde ayakkabıcı esnafının ciddi ticari bağlantılar kurduğunu söyleyen Deresoy, “Ayakkabıcı esnafının dış ticarete yönelik çalışmaları devam ediyor. Düzenlenen bu fuarların da bizlere ticarette önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

ART Fuar Organizasyon Genel Müdürü Şafak Arıkan ise düzenlenen fuarla ilgili bilgi verdi. ART Fuar Organizasyon tarafından KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Konya Ticaret Odası, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabıcılar Derneği’nin desteği ile düzenlenen Konya 27. Ayakkabı Yan Sanayi ve Moda Fuarı’nın bugün saat 12.00’de açılacağını bildirdi. Konya’da 2011 yılı ayakkabı kış modellerinin ve yeni trendlerin görücüye çıkacağı sektörde faaliyet gösteren lider firma ve firma temsilcilerinin katılımı ile 27. Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı, yurtiçinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra yurtdışından gelen ziyaretçileri de ağırlayacak” dedi.

Arıkan ayrıca bu yıl 94 firma ve firma temsilcisinin katılacağı 27. Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı’na katılan firma ve firma temsilcilerinin yaptığı iş bağlantıları ile Konya ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri