Ayakkabı boyacısının erozyonla mücadelesi

Karapınar'da yalnız yaşayan bir ayakkabı boyacısı, 15 yıldır kazandığı parayla fidan alıp dikerek, erozyon ve çölleşmeye karşı örnek mücadele veriyor

Karapınar'da yalnız yaşayan bir ayakkabı boyacısı, 15 yıldır kazandığı parayla fidan alıp dikerek, erozyon ve çölleşmeye karşı örnek mücadele veriyor. Yalnız yaşayan 64 yaşındaki Sabri Akyıl, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.
Genç yaşlarda rüzgar erozyonu sebebiyle Karapınar ve çevresinde yaşananlara şahit olan, tanıdığı birçok kişiyle erozyona bağlı göç yüzünden ayrılmak zorunda kalan Akyıl, ağaçsızlığın ne kadar acı olduğunu ve yaşam kaynağı olan toprağa zarar verdiğini çok biliyor.
Sabri Akyıl ilçedeki mezarlıklara giderek ağaç dikiyor ve onların bakımını da kendisi yapıyor. İlçede ''ağaç dede'' olarak anıldığını söyleyen Sabri Akyıl, şunları kaydetti:
''Kimi zaman ağaç dikiyor kimi zamanda ağaçların bakımını yapıyorum. Ağaçlara çapa yapıyor ve zararlı otlardan temizliyorum. Yaptığım işten zevk alıyorum. Çünkü Ağaca Karapınar'ın çok ihtiyacı var. Geçmiş yıllarda erozyonun verdiği zararları çok iyi bilen ve yaşayan birisiyim. İlerleyen yaşıma rağmen mücadelemi sürdüreceğim. Benim bu çalışmalarıma Karapınar'da büyük destek alıyorum.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri