Axel Springer'in Yerel Gazete Ve Dergileri Satması Endişeyle Karşılandı

Avrupa'nın en büyük medya kuruluşu Axel Springer grubunun, bünyesindeki yerel gazete ve televizyon dergilerini 920 milyon Euro karşılığı Funke grubuna satması medya dünyasında kaygıyla karşılandı.

Avrupa'nın en büyük medya kuruluşu Axel Springer grubunun, bünyesindeki yerel gazete ve televizyon dergilerini 920 milyon Euro karşılığı Funke grubuna satması medya dünyasında kaygıyla karşılandı. Merkezi Hamburg'da bulunan ve şehirle bütünleşen gazete ve dergilerin satışı siyasi çevrelerde üzüntüyle karşılanırken, gazeteciler sendikasında ve medya dünyasında eleştirilere neden oldu.

Almanya Gazeteciler Sendikası (DJV) Hamburg Başkanı Marina Friedt, Axel Springer'in anlaşmayla birlikte gazetecilik mirasını sattığını belirterek, "Burası ileride yayınevinden çok karma ekonomi şirketi olacak." dedi. İkinci Dünya Savaşı sonrası merkezinin bulunduğu Hamburg Senatosu'nun ilk yayıncılık lisansı verdiği Axel Springer'in yayın hayatına başladığında ‘Birbirinize karşı anlayışlı olun' sloganını hatırlatan Friedt, “Biz hem satıcının hem de alıcının bu slogana bağlı kalıp kalmayacağını takip edeceğiz. Ayrıca DJV Hamburg olarak meslektaşlarımızın yanında olacağız onları destekleyeceğiz." diye konuştu.

Anlaşma sonrası açıklama yapan Axel Springer Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner ise satış kararı vermenin kolay olmadığını belirterek, Axel Springer'in dijital medya şirketi olma yoluna kararlılıkla devam edeceğini söylemişti.

Gazete ve dergilerin satışı ile ilgili siyasi parti temsilcileri de Hamburg'da kurulan ve şehirle bütünleşen gazetelerin satışından üzüntü duyduklarını belirten açıklamalarda bulundu. İki medya grubu arasında yapılan ön satış anlaşması yıl sonuna kadar onay verilmesi halinde 1 Ocak 2014 yılı itibarıyla devir teslim yapılmasını öngörüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri