Avusturya'nın Güneyinde Şiddetli Yağış Sele Dönüştü

Avusturya'nın güney eyaletleri Steiermark ve Karintiya, cumartesi gecesinden beri devam eden şiddetli yağmur nedeniyle sel felaketine maruz kaldı. Yağmurdan en çok etkilenen yer, metrekare başına saatte 80 litre yağmurun düştüğü Steiermark'ın...

Avusturya'nın güney eyaletleri Steiermark ve Karintiya, cumartesi gecesinden beri devam eden şiddetli yağmur nedeniyle sel felaketine maruz kaldı.

Yağmurdan en çok etkilenen yer, metrekare başına saatte 80 litre yağmurun düştüğü Steiermark'ın Leibnitz kasabası oldu. Sel sularının ağaçları söktüğü Leibnitz'te cadde ve sokaklardaki su seviyesi 70 santimetreye ulaşırken evlerin bodrum katlarını yaklaşık 2 metre yüksekliğinde su bastı. 2 binden fazla itfaiye çalışanı, sel sularını tahliye etmek ve felaketin etkilerini azaltmak için seferber oldu.

Karintiya'da şiddetli yağmur, toprak kaymaları ve trafik kazalarına yol açtı. Bad Eisenkappel kasabasında sel sularının devirdiği araçta yaralanan 30 yaşındaki Macar sürücü, hastaneye kaldırıldı. Aynı bölgede, traktörünü güvene almak için bir ağaca bağlayan 51 yaşındaki çiftçi, ağacın sökülmesiyle aracıyla birlikte sel sularına kapıldı. Traktörden atlayarak kurtulan yaralı çiftçi, hastaneye kaldırıldı. Bölgede yaşanan toprak kaymaları nedeniyle zarar gören olmadı.

Avusturya Meteoroloji ve Jeodinamik Enstitüsü (ZAMG), ülke genelinde beklenen kuvvetli yağışların diğer bölgelerde de su taşkınlarına neden olabileceği uyarısı yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri