Avusturya’da Sandıklar Kapandı, Aşırı Sağ Parti Yüzde 22,4 Oy Aldı

Avusturya’da bugün yapılan seçimler, sandıkların yerel saat ile 17.00’de kapanmasıyla sona erdi.

Avusturya’da bugün yapılan seçimler, sandıkların yerel saat ile 17.00’de kapanmasıyla sona erdi. Ülke genelinde 9 partinin katıldığı seçimlerde 2 bin aday 183 sandalyeli meclise girmek için yarıştı.

Sandıkların kapanmasının ardından açıklanan ilk sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) yüzde 26,4 ile seçimi birinci bitirdi. Avusturya Halk Partisi (ÖVP) yüzde 23,8 ile ikinci sırada yer alırken her iki parti de son seçimlere göre oy kaybı yaşamış oldu.

Henüz oyların yüzde 37,4’ü sayılırken aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) yüzde 22,4 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı. Yeşiller Partisi yüzde 11,2 ile dördüncü, Stronach Partisi yüzde 6 ile beşinci, seçimden kısa bir süre önce kurulan NEOS Partisi yüzde 4,7 ile meclise giren 6. parti oldu. Aşırı sağcı Avusturya’nın Geleceği İçin Birlik Partisi (BZÖ) ise bir önceki seçime göre yedi puan kaybederek barajın altında kaldı.

100 bin Türk kökenli seçmenin katıldığı seçimlerde meclise en az 2 Türk kökenlinin girmesi bekleniyor. Diğer Türk adayların durumları yarın tercihli oyların sayılması sonucu netleşecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri