Avusturya-isveç Maçının Adamı Erkan Zengin Oldu

Euro 2016 Elemeleri G Grubu'nda ilk hafta mücadelesinde grubun iddialı iki ekibi Avusturya ile İsveç, dün gece Viyana'da Ernst-Happel Stadı'nda kozlarını paylaştı. Maç 1-1 berabere biterken, Eskişehirli yıldız futbolcu Erkan Zengin oynadığı...

Euro 2016 Elemeleri G Grubu'nda ilk hafta mücadelesinde grubun iddialı iki ekibi Avusturya ile İsveç, dün gece Viyana'da Ernst-Happel Stadı'nda kozlarını paylaştı. Maç 1-1 berabere biterken, Eskişehirli yıldız futbolcu Erkan Zengin oynadığı oyunla maçın önüne geçerek İsveç'te maçın adamı ilan edildi.

    Maçın 6. dakikasında Avusturya lehine kazanılan penaltıyı gole çeviren Alaba takımını 1-0 öne geçirirken, 13. dakikada sahneye çıkan Erkan Zengin yarım vole vuruşla İsveç'in beraberliği yakalamasını sağladı. Golden 3 dakika sonra rakiplerini geçerek cezasına girmeden sol çaprazdan çok sert vuran Zengin'in bir topu da direkten döndü.

    Maçı canlı veren İsveç 5 kanalının spikeri Erkan Zengin'e övgüler yağdırırken, "İsveç'i erken kabustan Zengin uyandırdı." dedi. İsveç basını da "Zengin'in gecesi, Zengin büyüledi, Erkan Zengin formayı garantiledi, gecenin kralı Erkan Zengin" gibi başlıklar attı.

    Maç sonrası açıklama yapan Erkan Zengin, Avusturya gibi güçlü bir takımın sahasından 1 puan almanın küçümsenmeyecek başarı olduğunu ifade ederek, golü atmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Erkan Zengin'den sonra mikrofona kısa bir değerlendirme yapan İbrahimoviç de Erkan Zengin'in çok yakın arkadaşı olduğunu ve bu gece çok harika bir maç çıkardığını söyledi.

    Maç sonrası İsveç televizyonuna çıkan yorumcular İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Erik Hamrén'i eleştirerek, "Dünya Kupası Elemeleri'nde Almanya'nın ardından 2. sırayı alırken Play-off'ta Portekiz'e elenerek finallere gidemeyen İsveç'in milli maçlarında görev almayan Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz'ın nasıl oyuncu olduğu bu maçta anlaşıldı." yorumlarını yaptı.

    

Eskişehirspor'un futbolcusu Erkan Zengin dışında İsveç Milli Takımı'nda, Türk kamuoyunun yakından tanıdığı Kasımpaşa kalecisi Andreas Isaksson da yer aldı. Gençlerbirliği'nin eski futbolcusu Jimmy Durmaz 71. dakikada yerini Galatasaray'ın eski futbolcusu Johan Elmander'e bıraktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri