Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Türk İşçilere Teşekkür Etti

Türkiye’den Avusturya’ya işçi göçünün 50. yılı vesilesiyle Viyana Belediye Sarayı’nda ‘Çağrıldılar, geldiler’ isimli teşekkür programı düzenlendi. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl’ın...

Türkiye’den Avusturya’ya işçi göçünün 50. yılı vesilesiyle Viyana Belediye Sarayı’nda ‘Çağrıldılar, geldiler’ isimli teşekkür programı düzenlendi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa altmışlı yıllarda ülkeye gelmiş olan yüzlerce Türk ve çeşitli Balkan ülkelerinden vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Fischer, programda yaptığı konuşmada "Sizler olmasaydınız o yıllardaki projelerin gerçekleşmesi mümkün olmayacaktı. Sizlere büyük bir teşekkür borcumuz var." dedi. 1960’lı yıllarda tüm ülkelerde işgücü sorunu yaşandığını ve bir işçinin Avusturya’yı seçmesi durumunda mutlu olunduğunu kaydeden Fischer, "İşçi ailelerinin geçmişine bakıldığında göçün nasıl bir başarı hikayesi olduğu görülecektir." şeklinde konuştu. Fischer ailelerin fedakarlıklarına dikkat çekerek,"‘İnsanlar geldikleri ülkelere sevgi ya da saygı duymadıkları için bunca sıkıntıya katlanmadılar. Onlar çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl ilk yıllarda çalışmak için Viyana’ya gelen işçilere şehrin gelişmesine yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti. Haupl konuşmasında dönemin zor şartlarına atıfta bulunarak, "O günün zor yaşam şartlarında cesaretinizle şehrimizin bugünkü hale gelmesine katkı sağladınız. Destekleriniz olmasaydı bugünkü durumumuzda olamazdık." ifadelerini kullandı. Şehirde yaşayanların biyografilerinin Viyana tarihinin bir parçası olduğunu belirten Viyana Belediye Başkanı Haupl ‘kökenlerine bakılmaksızın her birey bu şehirde eşit imkanlara sahip olmalıdır’ dedi.

Program sonunda Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Viyana Uyum Bakanı Sandra Frauenberger ilk gelen göçmenlere teşekkür belgesi vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 50. Yıl teşekkür programında Avusturya Federal Meclis Milletvekilleri Alev Korun ve Nurten Yılmaz, Viyana Eyalet Meclisi Milletvekilleri Şenol Akkılıç ve Şafak Akçay da hazır bulundu. Programda katılımcılara Kenan Kılıç’ın Gurbet filminden görüntüler sunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri