Avusturya Basını: Türkiye Keyfî İnternet Sansürünü Yasalaştırdı

Türkiye'de dün gece kabul edilen ve mahkeme kararı olmadan internet sayfalarını erişime kapatan yasa Avusturya basınında geniş yankı buldu.

Türkiye'de dün gece kabul edilen ve mahkeme kararı olmadan internet sayfalarını erişime kapatan yasa Avusturya basınında geniş yankı buldu. Gazetelerin internet portalları haberi uzun süre birinci haber olarak duyurdu. 1 milyon tirajlı Kronen Zeitung, 'Türkiye keyfi internet sansürünü yasalaştırdı‘ başlığıyla okurlarına haberi duyururken Der Standard Gazetesi haberi 'Türkiye internet sansürünü güçlendirdi' başlığıyla verdi.

Haberlerde Gezi olaylarından bugüne medya alanında yaşanan gelişmelere yer verilirken Twitter’a yapılan 'fitneci' benzetmesine de atıfta bulunuldu.

AGİT'TEN DE TEPKİ VAR

Meclisten geçen yasaya bir tepki de Viyana merkezli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği (AGİT) Teşkilatı’ndan geldi. AGİT Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Miyatoviç konuya ilişkin geçtiğimiz hafta endişelerini içeren basın bildirisini bugün Twitter hesabı üzerinden tekrar paylaşırken yasayı duyuran haberlere ve yorumlara ilişkin 7 paylaşımda bulundu. Haberlerde hükümetin yasayı gençliği ve aile kurumunu korumak için meclise getirdiği yönündeki savunmasına yer verildi. Bu savunmanın muhalefet tarafından kabul edilmediğine yer veren Avusturya basını, yasanın medyanın kontrol alınmasına yönelik bir adım olduğuna dair iddiaları sayfalarına taşıdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri