Avukatlar fidan dikmek için Akyokuş'ta buluştu

Konya Barosu ile Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 'Ağaç dikim kampanyası' belediye çalışanları ve baroya üye avukatların katılımıyla gerçekleşti
Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, geleneksel hale getirilen ağaç dikimi çalışmalarının, her yıl devam edeceğini söyledi.
Başkan Fevzi Kayacan, Avukatlar Haftası dolayısıyla böyle bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti. Ağaçlandırma kampanyalarının önemine değinen Kayacan, toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin çölleşme riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kayacan, “Ağaçlandırma çalışmaları, dünyanın gündeminde olan bir durumdur. Küreselleşen dünyada Türkiye’de nasibini almaktadır. Bizler baro olarak, bu tehlikeli duruma karşı mücadele için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
Türkiye’de çölleşme sorunu meydana geldiğinde, ilk belirtilerin Konya’da olacağına dikkat çeken Baro Başkanı Fevzi Kayacan, ağaçlandırmalar ile bu tür tehlikelerin ortadan kaldırılabileceğini anlattı. Baroya kayıtlı avukatlar ile belediye çalışanlarına teşekkür eden Kayacan şunları söyledi: “Belediye gibi bazı kurum ve kuruluşlar, vatandaşları teşvik etmek amacıyla güzel kampanyalar düzenlemektedir. En önemli sorun olan çölleşmeye karşı yapılan ağaç dikim faaliyetleri de bunlara güzel örnektir. Bir fidan bile dikebiliyorsak, bunun mutluluğunu yaşamak kadar güzel bir duygu olamaz. Herkesin en az bir fidanı olsun istiyoruz. Milletimiz bu konuda hassastır ve elinden geleni yapacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri