Avukat Ülgen: Özkök Ve Yalman’a Soru Sormak Ahmaklık Olurdu

Balyoz darbe planı davası sanık avukatlarından Celal Ülgen, bugünkü duruşmada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın olayı çok net ifade ettiğini söyledi. Ülgen, “Bu durumda soru sormak...

Balyoz darbe planı davası sanık avukatlarından Celal Ülgen, bugünkü duruşmada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın olayı çok net ifade ettiğini söyledi. Ülgen, “Bu durumda soru sormak ahmaklık, aptallık olurdu.” dedi.

Anadolu Adalet Sarayı’nda yeniden görülmeye başlanan Balyoz darbe planı davasında sanıkların avukatlarından Celal Ülgen, adliye çıkışında basın mensuplarının soruların cevapladı. Sanıkların ve avukatların ısrarla Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’ın tanık olarak dinlenmesini talep etmesine rağmen bugünkü duruşmada niçin soru sorulmadığına yönelik soruya Ülgen, “Dikkat ederseniz savcı da mahkeme heyeti de soru sormadı. Çünkü her iki tanık da o kadar net, açık ve duru bir ifade ile olayı anlattı ki; ondan sonra soru sormak ahmaklık, aptallık olurdu.” ifadelerini kullandı.

Balyoz davasının tanık ayağının bugün çöktüğünü savunan Ülgen, “5 yıldır dinlenmeyen iki tanık bugün 15’er dakikalık sürelerde bütün ifadelerini verdiler. Bugün duruşma çıkışında sayın mahkeme başkanına sordum. Öğrendiğimiz kadarıyla yarın O harfinden sonrakiler ifadelerini tamamladıktan sonra avukatlara geçilecek. Avukatlar da akşama kadar sürecek. Yarın İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gelen liste üzerinde mahkeme heyeti bir bilirkişi kurulu seçerek dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verecek. Ve dosyayı talik edecek. Tahminen Ocak ayına kadar öyle düşünüyoruz. Çünkü bilirkişi raporuna bağlanan bir duruşma bir ay sonraya duruşma koysanız bile raporun yetişme olasılığı yok. Bu nedenle Ocak ayını bulacaktır diye düşünüyorum. Ondan sonra AYM’nin tespit ettiği ikinci dijital ayak var. Birinci ayak bugün tanıklarla çöktü. İkinci ayağın çökmesini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri