Avukat Ülgen: Bilirkişi İncelemelerinde Askerde Bulunsun Talebi Reddedildi

Balyoz darbe planı davası sanık avukatlarından Celal Ülgen, duruşmada çok ilginç bir savcı mütalaasıyla karşılaştıklarını söyledi. Ülgen, “Cumhuriyet savcısı bir takım askerlerin bilirkişi incelemelerinin içerisinde askerde bulunsun...

Balyoz darbe planı davası sanık avukatlarından Celal Ülgen, duruşmada çok ilginç bir savcı mütalaasıyla karşılaştıklarını söyledi. Ülgen, “Cumhuriyet savcısı bir takım askerlerin bilirkişi incelemelerinin içerisinde askerde bulunsun talebini reddederken ‘buna ne gerek var siz söylerseniz biz zaten inanırız, bu nedenle böyle bir şeye gerek olamadığına’ diye karar verdi.” dedi.

Kartal Anadolu Adalet Sarayı’nda yeniden görülmeye başlanan Balyoz darbe planı davasında sanıkların avukatlarından Celal Ülgen, adliye çıkışında basın mensuplarının soruların cevapladı. Ülgen, “Yarın mahkeme heyeti bugün yapılan bütün talepleri değerlendirerek bu talepler doğrultusunda İTÜ gelen bilirkişi heyetinden 3 kişi seçerek bu kurul vasıtasıyla dijital verilerin tümünü incelenmesinin sağlayacak. Birde benim konuşmamda sözünü ettiğim fiziki sahtecilik vardı, 11 ve 17 nolu CD’ler üzerinde bunların üzerindeki fiziki sahteciliğinde bilirkişiler tarafından tespit edilmesini sağlayacak.” diye konuştu.

Bugünkü duruşmada savcının mütalaasını ilginç bulduklarını kaydeden Ülgen, “Çok ilginç bir savcı mütalaasıyla karşılaştık. Cumhuriyet savcısı bir takım askerlerin bilirkişi incelemelerinin içerisinde askerde bulunsun talebini reddederken, buna ne gerek var siz söylerseniz biz buna zaten inanırız, bu nedenle böyle bir şeye gerek yok diye karar verdi.” şeklinde konuştu.

Davanın Ocak ayına kadar süreceğini belirten Ülgen, şunları ifade etti: “Bundan sonraki süreç sanıkların bilirkişi incelemesi ve raporun uzun bir süreci gerektirdiğinden Ocak ayının içerisinden bir gün verilir. Bu aya kadar bilirkişi raporları gelirse bir hükme gidilir. Gelmez ise bir celse daha atar. Beklediğimiz bu.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri