Avukat Altıntaş: Bolu'da Kapatılan Okul Bulunmuyor

Bolu'daki Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve anaokulu binaları belediye ekiplerince hukuka aykırı olarak mühürlenmesinin ardından gelinen noktayla ilgili açıklama yapıldı. Kurumların avukatı Erol Altıntaş, "Bolu Belediyesi...

Bolu'daki Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve anaokulu binaları belediye ekiplerince hukuka aykırı olarak mühürlenmesinin ardından gelinen noktayla ilgili açıklama yapıldı. Kurumların avukatı Erol Altıntaş, "Bolu Belediyesi tarafından şirketimize bağlı eğitim kurumlarımızda kasıtlı olarak denetimler yapılmış ve bina içlerinde bazı ufak tefek inşaat ruhsatına uymayan değişikliklerden dolayı kısmi aykırılıklar tespit etmiştir. Buna ilişkin aykırılıkların bir bölümü hemen giderilmiş bir kısmı için esasa ilişkin olmayan plan tadilatı yapılıp ilgili mercilere verilmiştir. Kapatılan bir okul bulunmamaktadır. Anafen Dershanesi hakkında mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir." dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatından sonra Hizmet Hareketi'nin eğitim kurumlarına yönelik harekete geçen AK Parti'li belediyeler, hukuksuz şekilde okulları mühürlemişti. Yaklaşık bir ay önce de Bolu'da 3 okul ve bir dershane binası belediye ekiplerince, uyarı yapılmaksızın mühürlenmişti. Belediyenin mühürlediği binalar arasında kendisinin kiralayıp, ruhsatını verdiği binada bulunuyordu.

    Kurumların avukatı Erol Altıntaş, gelinen noktayla ilgili kamuoyuna bilgilendirmek için açıklama yaptı. Altıntaş, "Şirketimize ait Karaçayır'da bulunan Anafen Dershanesi, Paşaköyü Mahallesi'nde bulunan Özel Bolu Fatih Orta Okulu ile Kılıçarslan Mahallesi'nde bulunan Özel Bolu Fatih İlkokulu'nun kapatıldığına dair yazılı, görsel ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur." ifadelerini kullandı.

    Altıntaş, şöyle devam etti: "Bolu Belediyesi tarafından şirketimize bağlı eğitim kurumlarımızda kasıtlı olarak denetimler yapılmış ve bina içlerinde bazı ufak tefek inşaat ruhsatına uymayan değişikliklerden dolayı kısmi aykırılıklar tespit etmiştir. Buna ilişkin aykırılıkların bir bölümü hemen giderilmiş bir kısmı için esasa ilişkin olmayan plan tadilatı yapılıp ilgili mercilere verilmiştir. Kapatılan bir okul bulunmamaktadır. Kamuoyuna, Bolu Belediyesi'nce kasıtlı olarak okulların ve dershanenin kapatıldığı şeklinde lanse edilmiş ve hukuksuz bir şekilde tabelalar asılarak kurumlarımızın kamuoyu nezdinde ticari itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Anafen Dershanesi hakkında mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Yaşanılan süreçle alakalı hukuki süreç başlatılmıştır. Eksikliklerin giderildiğine dair tüm başvurular süresinde yapılmıştır. Bolu Belediyes'ine kurumlarımızın eksiklerinin tamamlanması için 16 Temmuz 2014 tarihinde başvurulmuştur. Şirketimizin itibarını karalamaya yönelik tüm bu işlem ve açıklamalardan dolayı ilgililer hakkında yasal yollara müracaat edeceğiz. Yapılan düzenlemelere rağmen Bolu Belediyesi'nden bir cevap alınamamıştır. Yaşanılan hukuksuzluklar ve hukuksuz bir şekilde görevini kötüye kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şirketimize ait eğitim kurumlarımızın tamamı açık ve faaliyetlerine devam olup, gerek okul gerekse dershaneye öğrenci kayıtlarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri