"Avrupa'yı Türkiye şekillendirecek"

Oomen-Ruijten, Türkiye'nin son yıllarda insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda ilerleme kaydettiğini ancak bu alanda daha çok reforma ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye raporunun görüşüldüğü oturumda, rapora imza atan Oomen-Ruijten'den muhalefete de mesaj var...

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecine yatırım yapmanın gerekliliğine işaret eden Oomen-Rujitsen, Türkiye'nin Avrupa'nın ve AB'nin geleceğinde kilit rol oynadığını belirterek “Avrupa'nın geleceğini Türkiye'nin şekillendireceğine eminim” dedi.

‘Demokraside ilerleme kaydedilmeli'

Oomen-Ruijten, ifade özgürlüğü ve bağımsız medyayı, demokrasi açısından vazgeçilmez olarak niteleyerek raporda Türkiye'nin bu konuda eleştirildiğini anlattı. Hollandalı raportör, Türkiye'de, medyanın büyük bölümünün büyük şirketlere ait olmasının da eleştirildiğini ve medyada endişe verici şekilde yaygınlaşan otosansüre de dikkat çekildiğini kaydetti. Türkiye'de önemli kararlar alınırken hükümetin olduğu kadar muhalefetin ve sivil toplumun de sürece dahil olması gerektiğini dile getiren Oomen-Ruijten,Türkiye'nin yargı ve hukuk konusunda gösterdiği tüm çabalara karşın hukukun üstünlüğü ve işleyişi noktasında hala ilerlemesi gerektiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri