Avrupa'yı sel aldı! Baraj yıkıldı

Aşırı yağış sonucu meydana gelen seller, Avrupa’yı tamamen kapattı. Avusturya’da A1 otobanı göle döndü ve bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Polonya’da ise baraj çöktü. Çekya, Güney Almanya ve Romanya tamamen sular altında...

Avrupa'yı sel aldı. Geçen hafta Alp Dağları’na yağan kar ve devam eden yağışlar nedeniyle Avusturya, Polonya, Çekya, Almanya ve Romanya’yı sel aldı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti. Polonya’da bir baraj yıkıldı, Aşağı Avusturya’da ise olağanüstü hal ilan edildi. Bölgede 400 bine yakın kişi elektriksiz kaldı. Binlerce itfaiye eri ve güvenlik görevlisi mahsur kalanları kurtarmaya çalışıyor.

VİYANA’DAN ALPLER’E FELAKET

Selin ve su baskınlarının vurduğu Avusturya’da Viyana’ya kadar olan bölge etkilendi. Viyana’dan Aşağı Avusturya ve Alp Dağları’na kadar olan bölge "Felaket bölgesi" ilan edildi. 4 bin 500’den fazla itfaiyeci ve güvenlik güçleri görevlerini sürdürürken, bir itfaiyeci su basmış bir bodrum katına düşerek öldü. Ordu, askeri helikopterlerle mahsur kalanlara ve etkilenen bölgelere yardım etmeye çalışıyor.

OTOYOL SULAR ALTINDA, KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Böheimkirchen’de bir köprü çöktü ve bir inşaat vinci de sulara dayanamayıp devrildi. Avusturya’da, A1 otoyolu komple sularla doldu. Uluslararası bir yol olan A1, aynı zamanda kaçakların da kullandığı yoldu ve sınırların kapanmasından önce tamamen trafiğe kapandı. Yağmurların bugün ve yarın devam etmesi ve Almanya’yı da etkilemesi bekleniyor.

Tuna Nehri, 30 yıldan beri ilk kez en yüksek seviyesine ulaşırken, daha da artmaya devam edecek. Viyana Nehri üzerindeki Kennedy Köprüsü’nde su seviyesi bir günde 50 cm’den 2 metre 26 cm’ye yükseldi. Kıyıdaki tüm yollar ve restoranlar su altında kaldı. Kamp Nehri üzerindeki elektrik santrali de sel baskını tehdidi altında...

POLONYA’DA BARAJ PATLADI

Polonya’yı da etkileyen sel iki can aldı. Ülkenin güneybatısındaki bir baraj patladı ve milyonlarca ton su Biala Ladecke Nehri’nden Gzatzer Neisse bölgesine aktı.

Su yolu üzerindeki yerleşim yerleri boşaltıldı. Başbakan Tusk, halka güvenli bölgelere çekilme çağrısında bulundu ve bunun 1977’de yaşanan felaketten daha büyük olduğunu duyurdu.

Çek Cumhuriyeti ve Romanya'da da, aşırı yağış ve seller yüzünden göl havzasına döndü. Bir çok bölgede halk, evlerini terk ederek güvenli bölgelere gitti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri