“avrupa’ya Evet, Brüksel Bürokrasisine Hayır”

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yaklaşırken seçim stratejini belirledi.

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU), Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yaklaşırken seçim stratejini belirledi. CSU, Avrupa Birliği’ne (AB) ‘evet’, fakat Brüksel bürokrasisine ‘hayır’ diyeceğini açıkladı. Bu bağlamda Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, “AB’yi istiyoruz, AB’ye bağlıyız ve AB’yi destekliyoruz.’’ dedi. CSU, AB karşıtı politika izlemeyecek ve Brüksel’den vatandaşlara daha yakın politika izlemesini talep edecek.

Bavyera Başbakanı Seehofer, kardeş parti Hristiyan Demokrat Birlik’e (CDU) kıyasla Brüksel konusunda daha eleştirel siyaset izleyeceği mesajları verdi. Bavyeralı muhafazakar parti, delegelerin yüzde 98'inin oyunu almayı başaran Markus Ferber’i Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başaday seçti. Özellikle Euro krizi dönemlerinde Seehofer ve Ferber arasında çok defa tartışma çıkmıştı. Ancak şimdi bu sorunun aşıldığı ifade ediliyor.

AB Komisyonu hakkında bir açıklamada bulunan Ferber, komisyonun küçültülmesini ve AB’ye yeni üye alınmasına bir süre ara verilmesini talep etti. Ferber, “Geçtiğimiz yıllarda 10 yeni üyeyi birliğe dahil ettik. Şimdi biraz dinlenmeliyiz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin AB üyeliği hakkında da fikrini paylaşan siyasi, "Tam üyeliğin bir anlamı yok” diyerek Türkiye’nin AB üyeliğini reddetti.

CSU her fırsatta Türkiye’nin AB üyeliğini reddediyor. Avrupa Parlamentosu'nda hali hazırda sekiz milletvekili ile temsil edilen parti, mayıs ayı sonunda yapılacak seçimde Bavyeralıların oyunun yüzde 50’sini almayı hedefliyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri