Avrupalı Türk Hukukçular Viyana’da Bir Araya Gelecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından III. Avrupalı Hukukçular Eğitim Programı düzenlenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından III. Avrupalı Hukukçular Eğitim Programı düzenlenecek. İki günlük programda yurt dışındaki vatandaşların yaşadıkları sorunlara hukuki çözüm yolları aranacak.

30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programda, yurt dışında yaşayan Türklerin bulundukları ülkelerde yerel ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının bilinirliğinin artırılması ve vatandaşların yaşadıkları çeşitli hukuksal sorunların ele alınarak çözüm yolları geliştirilmesi hedeflenecek.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLECEK

'Aile ve Sosyal Güvenlik Hukuku Alanında Temel Uygulama Sorunları' üzerine yapılacak olan eğitim programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı yetkilileri, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu üyesi ve Türkiye’deki hukuk fakültelerinden akademisyenlerin ortak katılımıyla gerçekleştirilecek. Programa Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Belçika’dan 75 Avrupalı Türk hukukçunun katılması bekleniyor. Programa katılan hukukçulara sertifika verileceği kaydedildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri